Za najslađi početak nove godine: 10 minuta vas deli od čokoladnog raja

Znamo već da ne moramo da robujemo u kuhinji po nekoliko sati kako bismo napravili ukusan slatkiš, a sada znamo i da je moguće da ga imamo gotovog na stolu za samo deset minuta.

 

Sastojci:

– Oko 40 (+ malo za dekoraciju) keksa

– 1 šolja putera (225 g)

– 1 šolja + 2 kašike smeđeg šećera

– 180 g čokolade

– 1/2 ili 3/4 pečenih i iseckanih oraha ili lešnika

 

Priprema:

Najpre zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite plah u kome ćete peći tortu, stavite alu-foliju, a zatim ga namastite. Poslažite keks. U šerpici na srednjoj temperaturi otopite puter, a potom dodajte šećer. Promešajte i ostavite da se krčka tri minuta, a zatim prelijte preko keksa koji ste poslagali u pleh.Rasporedite lepo preliv pomoću špatule ili noža, a zatim stavite u rernu na pet minuta.

Čokoladu iseckajte ili narendajte i sipajte preko keksa sa prelivom koji ste izvadili iz rerne. Prekrijte folijom na tri minuta, a potom rasporedite čokoladu. Na samom kraju dodajte orahe ili lešnike.

Možete služiti odmah dok je kolač još vruć ili zamrznuti na 20 minuta, izlomiti ga i servirati tako.