Znamo već da ne moramo da robujemo u kuhinji po nekoliko sati kako bismo napravili ukusan slatkiš, a sada znamo i da je moguće da ga imamo gotovog na stolu za samo deset minuta.
Sastojci:
– Oko 40 (+ malo za dekoraciju) keksa
– 1 šolja putera (225 g)
– 1 šolja + 2 kašike smeđeg šećera
– 180 g čokolade
– 1/2 ili 3/4 pečenih i iseckanih oraha ili lešnika
Priprema:
Najpre zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite plah u kome ćete peći tortu, stavite alu-foliju, a zatim ga namastite. Poslažite keks. U šerpici na srednjoj temperaturi otopite puter, a potom dodajte šećer. Promešajte i ostavite da se krčka tri minuta, a zatim prelijte preko keksa koji ste poslagali u pleh.Rasporedite lepo preliv pomoću špatule ili noža, a zatim stavite u rernu na pet minuta.
Čokoladu iseckajte ili narendajte i sipajte preko keksa sa prelivom koji ste izvadili iz rerne. Prekrijte folijom na tri minuta, a potom rasporedite čokoladu. Na samom kraju dodajte orahe ili lešnike.
Možete služiti odmah dok je kolač još vruć ili zamrznuti na 20 minuta, izlomiti ga i servirati tako.