VIDEO: Doručak koji se sprema dok spavate – Da, moguće je!

Uveče, pre nego što legnete u krevet, pomešajte sastojke u tegli, a kad ujutru ustanete čekaće vas gotov doručak. Jednostavan, ukusan i prepun sjajnih aroma.

Mi vam predlažemo da probate ove kombinacije, a uz malo mašte i kreativne energije možete osmisliti i svoju omiljenu varijantu.

Najpre spremite bazu i to tako što ćete u veću teglu sipati 1/3 šolje ovsenih pahuljica, dodati jednu kašiku čia semenki, ¼ šolje mleka po izboru (bademovo je fantastično, a lako se sprema), ¼ šolje grčkog jogurta, a potom kombinujte omiljene ukuse.

Predlažemo vam da probate čudo od šargarepe, tako što ćete uz bazu dodati dve kašike meda, kašičicu cimeta, tri kašike rendane šargarepe i šaku badema ili oraha.

Borovnice sa limunom su fantastičan način da započnete svoj dan i to tako što ćete u bazu dodati jednu kašičicu vanila ekstrakta, dve kašike džema od borovnica, šaku svežih borovnica i malo narendane kore limuna.

Ne možete da ne probate fantastičan doživljaj jagode i čokolade. Spremite tako što ćete u bazu dodati dve velike kašike meda, jednu kašičicu kakaoa, šaku svežih seckanih jagoda i dve narendane kockice tamne čokolade.

Ali dok ne probate kombinaciju banane i oraha, ništa niste uradili. Ovaj eksplozija ukusa momentalno će vas razbuditi i poželeti vam divan početak dana. Jednostavno u bazu dodajte dve kašike javorovog sirupa (ili meda), 3 velike kašike kikiriki putera, seckanu bananu i šaku oraha.

Vreme je za žurku, i to jutarnju. Probajte da započnete dan pinja koladom, iznenadićete se rezultatima! U bazu dodajte jednu kašiku banane, dve kašike grubo mlevenih badema, šaku svežeg ananasa i kašiku kokosovog brašna.

Teglu sa omiljenom kombinacijom ostavite da odstoji u frižideru preko noći, a ujutru ćete imati spreman savršeno interesantan doručak. Uživajte u svom obroku. Prijatno.