Verovali ili ne, ovi proizvodi vam zaista mogu izbrisati bore

Pored toga što je zdrava ima i pozitivno dejstvo na jačanje vašeg imunog sistema, ova hrana može uspešno da se bori protiv bora. Naravno, nemoguće je da izbrišete one koje već postoje, ali je moguće da se ublaži i spreči pojava novih bora.

Ove namirnice morate uključiti u svakodnevnoj  ishrani:

unnamed-6

Losos

Najbolji izbor kada je u pitanju riba. Losos je riba, posebno bogata omega- 3 mastima koje su pogodne za zdravlje srca. Ako vam se ne sviđa ukus, ne odustajte od ribe, već se odlučite sa sardinu, haringu ili skušu.

unnamed-5

Bademi

Kada je reč o orašastim plodovima, ne možete da pogrešite, međutim za mnoge je badem posebno omiljen zbog svog karakterističnog ukusa. Zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama, orašasti plodovi imaju mogućnost da eliminišu bore.

unnamed-4

Jogurt

Iako sadrži probiotske bakterije koje pomažu kod varenja hrane, ovi mlečni proizvodi mogu ubrzati metabolizam, koji kao što znamo, je povezan sa starenjem. Pored jogurta u svakodnevnoj ishrani uključite i kefir.

unnamed-3

Kinoa

Ova drevna žitarica bogata je vlaknima, kao i manganom, fosforom, gvožđem, selenom i vitaminom B. Jedite nekoliko meseci samo  ½ šolje neverovatne kinoe i bićete zapanjeni rezultatom.

unnamed-2

Zeleni čaj

Iako je piće, a ne hrana, zeleni čaj isto tako zaslužuje da se nađe na ovoj listi. Zahvaljujući moćnim antioksidansima, vaše bore će biti manje vidljive, a pored očiglednog dejstva podmlađivanja, možete skinuti i nekoliko kilograma.

unnamed-11

Borovnica

Poznato je da su bobice veoma zdrave, a borovnice su bogate antioksidansima, koje se bore protiv slobodnih radikala, koji uzrokuju starenje i bore.

unnamed2

Prokelj

Ova zelena riznica zdravlja pomaže jačanju imunog sistema, čisti i podmlađuje telo. Uprkos svom ukusu, koji i nije previše popularan, prokelj je izuzetno bogat vitaminima i mineralima i treba da se nađe na vašoj trpezi barem jednom u dve nedelje.