Testo za pitu:
- 250 gr. brašno zakolače
- 200 gr. puter
- 3 gr. soli
- 55 ml. hladnevode
Testo se dobija tako što se najpre pomeša brašno, so i puter. Ostaviti testo da se ohladi u frižideru, potom dodati vodu i zamesiti u željeni oblik u kojem volite da bude pita.
Fil
- 600 gr. pirea od bundeve
- 2 jaja
- 1 kašika šlaga
- 200 gr. šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašičica soli
- 1 i po kašićica cimeta
- 1 i po kašičica đumbira
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- ½ kašičica morskog oraha
- 3 šoljice mleka
Izmešati sve sastojke za fil i preliti preko testa. Staviti pitu da se peče na 250C 15 minuta, a za to vreme od ostatka testa možete da napravite dekorativne oblike i spremiti ih za punjenje, zatim smanjiti temperaturu na 200C i pecite pitu još pola sata, ili dok se fil ne stegne.