Veganska pita od bundeve

Testo za pitu:

  • 250 gr. brašno zakolače
  • 200 gr. puter
  • 3 gr. soli
  • 55 ml. hladnevode

 

Testo se dobija tako što se najpre pomeša brašno, so i puter. Ostaviti testo da se ohladi u frižideru, potom dodati vodu i zamesiti u željeni oblik u kojem volite da bude pita.

Fil

  • 600 gr. pirea od bundeve
  • 2 jaja
  • 1 kašika šlaga
  • 200 gr. šećera
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašičica soli
  • 1 i po kašićica cimeta
  • 1 i po kašičica đumbira
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • ½ kašičica morskog oraha
  • 3 šoljice mleka

Izmešati sve sastojke za fil i preliti preko testa. Staviti pitu da se peče na 250C 15 minuta, a za to vreme od ostatka testa možete da napravite dekorativne oblike i spremiti ih za punjenje, zatim smanjiti temperaturu na 200C i pecite pitu još pola sata, ili dok se fil ne stegne.