Uživajte u suncu bez brige zahvaljujući Spirulini San Sebastian – do savršenog tena sa beta-karotenom

Beta – karoten je najbolja zaštita koju možete da poklonite vašoj koži ovog leta. Ako uživate u suncu i ako želite da dobijete lep bronzani ten, a pritom da zaštitite kožu od štetnih UV zraka, obavezno ponesite Spirulinu ovog leta sa sobom.

Spirulina je najbogatiji izvor beta-karotena na planeti, ima 39 puta više od šargarepe i 80 puta više od kajsije. Beta-karoten je narandžasti pigment veoma koristan za zdravlje.

Ljudsko telo pretvara beta-karoten u vitamin A. Vitamin A je važan za održavanje mikozne membrane i pigmente potrebne za vid i zdravlje očiju. Nedostatak vitamina A može dovesti do slepila.

Betakaroten je snažan antioksidans koji štiti nervni sistem i povećava otpornost. Preporučuje se intenzivan unos Beta-karotena leti u cilju zaštite od štetnog UV zračenja, pri sunčanju koža dobija lep bronzani ton i čini kožu elastičnom. ali i održava kosu, nokte i oči u optimalnom stanju.

Beta karoten ima terapijski efekat za snižavanje holesterola i smanjuje rizik od dobijanja raka. U poslednjih 12 godina objavljene su razne studije koje pokazuju da beta-karoten smanjuje rizik od svih vidova raka uključujući rak grla, pluća, debelog creva, dojke i želuca.

Spirulina

Beta-karoten u Spirulini je moćniji i efikasniji od sintetičkog beta-karotena koji se nalazi u dijetetskim proizvodima.