Tri modela cipela koje najviše štete zdravlju, a uporno ih nosimo…

Posle rezultata najnovijeg istraživanja koji je pred vama, moglo bi se reći da je sada vreme za promenu.

Cipele su na vrhu liste omiljenih stvari svake žene koje u proseku imaju najmanje sedam pari cipela. Najnovija istraživanja su pokazala da većina žena nosi baletanke, cipele sa platformom i visoke potpetice. Nažalost, prema istom istraživanju, baš ove tri vrste obuće su najneprijatnije za stopala, dok japanke “drže” prvo mesto u ovoj jakoj konurenciji.

cev123

Platforme: Veliki rizik za zglobove

Žene kada prate trendove, nose sve, a pogotovo atraktivne platforme. Međutim, ova obuća može prilično da naruši ravnotežu, a zglobove da izlaže velikom riziku. Pokušajte da ih nosite samo u posebnim prilikama i nikako dok vozite automobil, jer ne daje realan utisak kad se gazi papučica.

cev901

Visoke potpetice: Dugoročna šteta za telo

Potpetica koja opterećuje ris i gležanj i nateže ekstenzorne tetive, petnu kost i kosti iza prstiju, te skraćuje metatarzalne tetive može ozbiljno da ugrozi zdravlje. Optimalno povišena potpetica je dobrodošla, ali ekstremi su definitivno loši.

cv0819

Baletanke: Za mrvicu bolje od najgorih

Baletanke su tek mrvicu bolje od najgore moguće obuće – japanki! Ma koliko žene vole da ih nose, pogubne su za stopala, a posebno za pete.