Dok napolju pada sneg, a vi sedite u toplom, pored kamina i grejete se, u društvu svojih najmilijih, potrebna vam je prava ljubav koja će grejati vašu dušu i telo. Odlično servirani, sa šlagom i cimetom, očaravajućih aroma i jakih ukusa – tri fantastična recepta za tople napitke tokom hladnih noći.
Topla čokolada i ananas
Potrebno je:
- Topla čokolada pripremljena sa mlekom
- Vodka sa ukusom cimeta i ananasa
- Mini maršmelou
- Tečna čokolada
- Cimet za dekoraciju
Priprema:
U čašu stavite vodku i toplu čokoladu u razmeri 1:3. Napunite čašu sa mini maršmelou i dodajte tečnu čokoladu i cimet.
Crna višnja viski
Potrebno je:
- 350 ml. mleka
- 5 kašika tople čokolade u prahu
- 60 ml. Jim Beam Red Stag Black Cherry Burbon
- Šlag
Priprema:
Na tihoj vatri, staviti mleko i toplu čokoladu. Mešati do zagrevanja dok se masa ne sjedini, ali ne i da proključa. Dodajte 30 ml. viskija u svakoj čaši (recept je za 2 čaše). Dodajte toplu čokoladu i dekorišite šlagom.
Topla čokolada sa orasima
Potrebno je:
- 250 ml. tople čokolade
- 20 ml. Amaretto
- 250 gr. šlaga
- Različiti orašasti proizvodi za dekoraciju
Priprema:
Napravite omiljenu toplu čokoladu. Stavite Amaretto i šlag u šolju i izmešajte, zatim dodajte toplu čokoladu i ukrasite po želji (recept je za 2 šolje).