Tajna ruske medicine: Akupresura!

Svaki organ u čovekovom telu ima svoju tačku za akupresuru…

Jasan signal da ste uspeli da nađete pravu biće bol koji ćete osetiti u odnosu na deo tela koji pritiskate. Da li će pritisak na akupresurne tačke biti jači ili slabiji zavisi od oboljenja, ali i od građe osobe.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Tačke akupreusre mogu se za isto oboljenje nalaziti na različitim mestima kod čoveka, i to se naziva tačka odstupanja.

Glavobolja

Postoje tri tačke na čovekovom telu koje mogu da zaustave glavobolju, pa čak i jaku migrenu. Jedna od njih se nalazi na vratnom delu leđa sa vaše leve strane. Najpreciznije se nalazi tako što se srednjim prstom leve ruke napipavanjem izdvoji najbolnija tačka.

Ona bi trebalo da se nalazi u visini početka lopatice, a pravcu završetka vrata. Druga tačka se nalazi s desne strane (vaša desna) glave i vilice. Pravac od sredine slepoočnice ka vilici je prava meta. Najefiksnija tačka je ipak smeštena između palca i kažiprsta.

Tu oblast treba lagano kružno masirati sa povremenim jakim i kratkim stiskom u sredini. Ovaj tretman ne bi trebalo da traje duže od pet minuta.

Nesvestica

Ovde pomaže jak i brz pritisak na čeonu kost između očiju u visini obrva.

Bol u žučnoj kesi

Iznad desnog oka na čeonoj kosti, dva prsta iznad obrva, trebalo bi da se nalazi akupresurna tačka koja može da umanji ovaj bol.

Krsni išijas

Palčevima jako pritisnite tačke na zadnjem delu leđa sa obe strane istovremeno koje se nalaze u zoni neposredno iznad karličnih kostiju, koje uspravno treba da se poklapaju sa zamišljenom linijom koja se proteže od kraja plećki ka dole.

Pritisak na ove tačke ne bi trebalo da traje duže od dva minuta.

Znojenje

Lak pritisak u trajanju od tri minuta ispod desnog uha u visini ušne resice može da pomogne kod prekomernog znojenja.