Stručnjaci kažu da 10 čaša vode dnevno pomaže pri mršavljenju?

Unosom dovoljne količine vode na dnevnom nivou, odnosno od osam do deset čaša, moguće je izgubiti višak kilograma na jednostavan način.

Stručnjaci tvrde da osobe s viškom kilograma, čiji organizam uzima većinu kalorija iz hrane, mogu rešiti svoj problem jednostavnim komnzumiranje određene količine vode.

Naime, voda smanjuje indeks telesne mase. Ukoliko pijete dovoljno vode, manje ćete jesti, ali i znatno manje unositi pića bogata kalorijama. Pre svakog jela obroka popijte oko 500 mililitara vode i, naučnici garantuju, lako ćete izgubiti kilograme.

Uz to, voda pomaže u sagorevanju masti. Moguće je sagoreti oko 50 procenata više masti nakon konzumiranja vode, nego nakon nekih kaloričnih pića.

Ona, takođe, pomaže i da budete bolji u sportovima kojim se bavite. Izbacivanje samo dva posto vode iz tela znojenjem unapređuje performanse sportiste. Dovoljnom količinom vode se može poboljšati igra i sprečiti dehidratacija.

Kao da je sve ovo malo, voda je efikasna i u borbi protiv mamurluka! Nakon konzumiranja alkohola važno je da telo bude hidrirano. Pre odlaska na žurku, dakle, popijte nekoliko čaša vode, a i nakon nje. Ne treba dozvoliti mučnini da spreči unos vode, jer će vam ona samo pomoći.