Šta način na koji jedete govori o vama?

Način na koji jedete može o vama ispričati celu priču istreniranom oku, pa nije lose znati kako da procenite ljude na taj način.

Način na koji ljudi jedu puno govori o njihovom pristupu životu i filozofiji koju zastupaju, a stručnjaci su pronašli da postoji devet glavnih tipova ljudi po ovoj podeli.

Oni koji jedu sporo – uz obrok koji može trajati satima radiće još mali milion drugih stvari, jer im je hrana jednostavno ukusna i ne vide razloga za žurbu. Takvi su i u ostalim stvarima – temeljiti i uživaju u svakom trenutku. Kvalitet je uvek na prvom mestu.

Oni koji jedu brzo – uvek su prvi gotovi, ali to znači da tako postupaju u svim aspektima života, takmiče se uvek i svuda.

Organizovani – obroci su uvik savršeno organizovani i postavljeni na sto, ne vole kad je sve pomešano na tanjiru. U životu su im glavna pravila i red, analiziranje je glavna aktivnost, što ih ponekad čini neučinkovitima bez obzira na sve.

Avanturisti – egzotična hrana njihov je forte, u životu lako i brzo preuzimaju rizike i brzo donose odluke. Posledice su ponekad fatalne, jer lako propuštaju neke dobre ideje, a i ljude koji bi im mogli pomoći.

Izolatori – ni oni ne vole mešanje hrane, jedu jednu po jednu namirnicu. Drugima se to čini sumanuto, ali oni imaju svoj red od kojeg ne odstupaju, pa često napreduju na poslu upravo zbog tog opreza i empatije.

Mešači – njihov svaki tanjir mora izgledati kao srednjevekovna gozba, ali to su zapravo vrlo snažne osobe koje mogu preuzeti mnogo zadataka na sebe i uspešno ih izvršiti, što ih čini ljubimcima svih šefova na svetu. Ipak, ponekad preteraju…

Uživaoci – svaki zalogaj njima je praznik, jelo im je i zabava i užitak, a slede samo svoje principe i želje. Upravo iz tog razloga ljudi im se dive, ali neke ipak odbija njihova hladnoća i nesputanost izražavanja.

Stratezi – apsolutno sve će biti raspoređeno na najbolji i najučinkovitiji način, uzeće i piće i salvete i napraviti savršeno okruženje za ugodan obrok kako se ne bi morali dizati. I u ostalim stvarima u životu pristupaju na jednak način, uvek dva koraka ispred svih. Ponekad ih to ometa u uživanju u trenutku, ali ipak su izuzetno uspešni.

Izbirljivi – kako na tanjiru, tako i u životu imaju neke svoje standarde od kojih ne odstupaju, ali drugi će to često doživljavati kao kapriciozno ponašanje. Glavna karakteristika – nesklonost bilo kakvim promenama.