Šta je romantično za savremenog muškarca

Šta se to dogodilo u sferi muško-ženskih odnosa? Da li je romantika zauvek nestala? Najnovije istraživanje pokazuje da se stvari zaista kreću u tom smeru.

Iznošenje smeća, spremanje kreveta i spuštanje daske na toaletu – to je ono što današnji muškarci smatraju romantičnim! Naravno, romantična večera uz sveće još uvek pali, ali čini se da pomoć u kućnim poslovima obara sve rekorde romantičnosti, otkriva najnovije istraživanje.

Muškarci smatraju da je romantično i peglanje i pranje veša, kao i usisavanje kuće. Naravno, sve su to oni spremni da urade samoinicijativno i bez ženinog pitanja. Ali, najnovije istraživanje otkriva i da se tek sedam od deset muškaraca trudi da podstakne romantiku samo kad su na godišnjem odmoru.

Čini se da moderni muškarci smatraju da je za romantiku dovoljno redovno pomaganje u kućanim poslovima i pamćenje rođendana partnerke. Te stvari jesu važne, ali obe strane u vezi zaista bi trebalo da se malo više trude da održe romantični plan živim, poručuju istraživači.

U pomalo neobičnom istraživanju učestvovalo je 1.000 muškaraca, a utešno je da mnogi od njih još veruju da je važno ženi izjavljivati ljubav, otvoriti joj vrata i pridržati joj kaput. Dakle, romantika ipak nije sasvim izumrla.