Šta da učinite kada osećate da ćete se razboleti?

Čini Vam se da ćete se razboleti? Umesto da se prepustite bolesti, započnite odmah borbu uz ove savete i prehlada će nestati.

Simptomi prehlade su se pojavili? Nije ni čudo, vreme je upravo takvo da će uskoro kijanja i šmrcanja biti na sve strane. Ali, ako spadate u one koji se ne predaju i ne žele danima da leže u krevetu, poslušajte ove savete i simptomi će nestati ili se barem znatno ublažiti.

Za početak, pojedite pileću supu. Recept naših baka radi bez greške – prava domaća supica puna povrća je prava energetska bomba koja će vas napuniti vitaminima, mineralima i energijom.

Cink je vrlo učinkovit u borbi sa simptomima prehlade, i to u obliku cink acetata ili cink glukanata. Virusi, bakterije i prehlade beže od njega, stoga, svratite do apoteke i pijte ga onako kako piše u uputsvu.

Naravno, pojačajte i unos vitamina C, odrasloj osobi treba prosječno 1 gram dnevno, pa navalite na citruse i ostale prirodne izvore poput – kelja.

Za kraj, zaboravite na buljenje u ekrane do dugo u noć – naspavajte se pošteno i dajte telu priliku da se dobro odmori i napuni energijom kako bi se izborilo s prehladom.