SPIRULINA – zdravlje na prvom mestu

Širok je dijapazon benefita koje ova čudesna alga ima. Pored toga što vam može pomoći da se rešite stresa, povećate energiju i izdržljivost, rešite se suvišnih kilograma, Spirulina je pravi saveznik kada je reč o izlečenju raznih bolesti.

Spirulina je idealna u borbi protiv anemije

Spirulina je alga koja se može koristiti u lečenju mikrocitne i makrocitne anemije, a dovoljno je uzimanje jedne kašičice na dan, ukoliko se uzima u prahu. Spirulina i druge mikro alge imaju izvrsna svojstva za gotovo sve vrste anemija. Sadrže vitamin B12 koji je neophodan u izgradnji crvenih krvnih zrnaca. Naravno, spirulina je bogata proteinima, hlorofilom i drugim nutrijentima koji zajedno deluju u lečenju anemije.

Primitivne biljke kao što je spirulina, imaju visoke nutritivne vrednosti, a jedno od njenih svojstava je moć isceljenja, pa je neretko, osim anemičara, upotrebljavaju dijabetičari, ali i osobe koje žele da poboljšaju imunitet.

Dovoljno je 10 grama spiruline dnevno, jer sadrži vitamin B12 u pet puta većoj količini nego što je potrebno, zatim vitamin A u četiri puta većoj količini, 30 % dnevnih potreba za vitaminom B2 i 25 % dnevnih potreba ostalih vitamina iz B grupe.

Spirulina kao prevencija od šloga

Moždani udar je 3. vodeći uzrok smrti u svetu. Tokom akutne ishemijske faze, mozak je lišen kiseonika i hranljivih materija, a tokom reperfuzione faze, generisanje toksičnih jedinjenja kao što su slobodni radikali, reaktivne vrste kiseonika ili azota, i peroksinitrita može izazvati više štete mozgu. Hronična ishrana bogata antioksidanatima (borovnica, spanać, Spirulina ) je pokazala da ima neuroprotektivne efekte protiv prolazne fokalne ishemije kod pacova. Među ove tri testirane ishrane, Spirulina je imala najviše neuroprotektivno dejstvo. Ovaj efekat može biti zbog smanjenja proinflamatornih citokina sa Spirulinom u ishrani.

Spirulina u dozi od 180 mg/kg telesne težine kod pacova značajno je obnovila snižene nivoe superoksid dismutaze, katalaze i glutationa ukazujući da Spirulina ima zaštitni potencijal od cerebralne ishemije i njeni zaštitni efekti mogu biti usled njenih antioksidativnih svojstava.Tako Spirulina zajedno sa zdravom ishranom može biti u stanju da pomogne u sprečavanju trombembolija i moždanog udara.

Ubrzani način života i stres kojim smo svakodnevno izloženi čine da se osećamo bezvoljno te nam često nedostaje snage kako bismo u potpunosti uživali u slobodnom vremenu.

Spirulina je bogata mnoštvom hranljivih materija i za razliku od drugih namirnica brzo i lako se vari. Pored toga što se u našem telu apsorbuje za svega 30 minuta, ona ga snabdeva energijom na potpuno prirodan način. Ono što je bitno jeste da je ova čudesna alga moćna superhrana koja dovodi do detoksikacije i čišćenja organizma jer eleminiše sve štetne materije i našem telu obezbeđuju otpornost i izdržljivost.

Vrhunski sportisti širom sveta svakodnevno se oslanjaju na Spirulinu jer to hrana visokog inteziteta.

Ova čudesna alga u sebi ima širok spektar hranljivih materija koje su improsionirale mnoge nutricinoste širom sveta – Spirulina ima čak 300% više kalcijuma od mleka, 400% više proteina mesa, 23% više gvožđa od spanaća i 42% više betakarotena od šargarepe.

Takođe, ova zelena alga bogata je vitaminima, mineralima, enzimima i pigmentima koji su jako važni elementi za normalno funkcionisanje organizma.

Sve ovo je jasan pokazatelj na koji način vam Spirulina obezbeđuje dodatnu energiju i zbog čega je zovu hranom budućnosti.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:
https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Proizvod se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Dr.Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)