Sok koji uništava kandidu

Narodna medicina i nutricionisti preporučuju upotrebu oribleta sa prečišćenim propolisom u kombinaciji sa nekoliko lekovitih biljaka. U laboratorijskim uslovima se pokazalo da prečišćen propolis uništava Candidu albicans za samo osam sekundi.

Za borbu protiv gljivičnih infekcija preporučuje se uzimanje vitamina C, tri puta dnevno najmanje 1g u kombinaciji sa liofilizovanim matičnim mlečom. Preporučuje se i svakodnevna upotreba belog luka, vitamina iz B grupe i esencijalnih masnih kiselina iz lanenog ulja.

Pomaže i redovno pijenje sveže izceđenih sokova od povrća pre svakog obroka. Šećer treba odstraniti iz ishrane, ali treba ukloniti i fermentisana bezalkoholna pića. Ishrana treba da bude u skladu sa krvnim grupama. Da bi se žene zaštitilile od gljivičnih infekcija, pored higijene treba da izbegavaju stresne situacije i da nose donji veš, a ne bi trebalo da nose usku odeću.

Sveži sokovi protiv nervoze, neuralgije i kandide:

  • Sastojci: 280 g šargarepe, 170 g spanaća. Ocediti povrće. Sok popijte jednu šolju tri puta dnevno pre obroka.
  • Mešavina 255 g soka od šargarepe i 200 grama soka celera. Pijte jednu šolju, tri puta dnevno pre obroka.
  • Mešavina od 200 grama soka od šargarepe, 110 g soka celera, sok od 60 g i 90 g peršuna i sok od spanaća. Pije se  jedna šolju 3 puta dnevno pre obroka.