Slatka dijeta sa bebi hranom

Sve je počelo time što praktikanti raznih dijeta ustanovili da veličina bebi porcije (i onoga što je u njima) savršeno odgovara potrebama osobe na dijeti: da zavara glad, unese zdrav i hranjiv obrok a da se ne unese veća količina kalorija.

A onda je u Holivudu nastala opšta pomama za teglama bebi hrane kao metodom da održe kontrole nad količinom hrane koja se konzumira. Mnoge poznate zvezde i zvezdice su se bacile na dotičnu dijetu i sada u njihovim torbama zveckaju teglice sa bebi hranom a dotične zvezde (i zvezdice) su prezadovoljne rezultatima. A šta se dešava u Holivudu obično se “preliva” u ostatak SAD i šire – tako da je baby food dijeta ili dijeta sa bebi hranom zahvatila i druge kontinente i nezadrživo se širi!
Kako funkcioniše

Mnogi ljudi počinju baby food dijetu odabirom 3 do 4 teglice bebi hrane koju jedu između obroka. Zdrave porcije normalne hrane se jedu 3 puta dnevno, pošto bebi hrana ima malo kalorija i ne obezbeđuje dovoljno energije potrebne odrasloj osobi.

Postoji i druga grupa praktičara koji su na dijeti, i koriste nekoliko teglica bebi hrane da zamene jedan obrok – obično ručak. Obrok sačinjen od tegle raviola, šargarepe i slatkog krompira za dete koj je tek prohodalo može imati manje od 200 kalorija ukupno (što će reći pun stomak ukusne klope sa malo kalorija!).

 

Prednosti

Teglice bebi hrane su praktične za nošenje. Ne treba ih držati u firžideru i mogu se nositi u torbi. Postoji veliki izbor ukusa koje možete odabrati i hrana u teglicama je potpuno kuvana, dobro upakovana, ima vitamina i ne sadrži konzervanse. Pored toga, teglice bebi hrane su odlične za kontrolu količine hrane koja se konzumira. Teglice hrane za decu koja su prohodala su dovoljno velike da suzbiju žudnju za hranom, ali i dovoljno male da održe kalorijski unos hrane na minimum. Za one koji su na specijalnim dijetama, dostupne su brojne hrane bez glutena.
Nedostaci

Ne postoje ustanovljena medicinska uputstva za ovu posebnu dijetu. Zato može biti teško da se odredi koliko teglica bebi hrane je potrebno da bi se postigao najbolji rezultat. Takođe, bebi hrana je blaga. Napravljena je za novi digestivni sistem tako da nema dodatnog šećera, soli i začina. Kašasta kozistencija hrane skoro da ne zahteva žvakanje, što će neke osobe učiniti nezadovoljnim.
Dijeta sa bebi hranom – Zaključak

Pošto bebi hrana ne može u potpunosti da zadovolji potpune nutritivne potrebe odraslih, napravljena je da za našu najosetljiviju populaciju tako da ne sadrži nezdrave masnoće, genetski modifikovane komponente, antibiotike i ostale dodatke. Veoma je hranljiva, dobro pakovana i ne sadrži natrijum. Dokle god je porcija bebi hrane dopunjena sa najmanje jednim normalnim obrokom dnevno, može biti efikasna i zdrava alatka za mršavljenje.