Sladoled od kefira i borovnica

Ja pravim pića sa kefirom i retko pravim zamrznute preparate od kefira (ekvivalent sladoleda). Ovaj recept je predložila “Nacionalna asocijacija za sladoled od višanja i smrznutog kefira.”

Pozajmio sam mašinu za pravljenje sladoleda od mog prijatelja, napravio nekoliko izmena u sastojcima, jer ja nisam veliki ljubitelj višanja (više volim borovnice) i ja pravim svoj sopstveni kefir (originalni recept prvobitno sam koristio od kefira kupljenog u prodavnici), i počeo sam da pravim svoj sladoled od kefira.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Sastojci:

– 1 šolja kefirnog mleka

– 1/2 šolje krema

– 2 umućena belanca

– 1/2 šolje kristal šećera

– 3 kašike meda

– 1 kašičica vanile

– 1 šolja smrznutih borovnica

Uputstvo:

– Umutiti belanca i šećer dok se ne formiraju meki vrhovi

– Stavite krem i produžite mešati

– Dodajte borovnice, vanilu i med u kremastu smesu

– Koristite mašinu za sladoled kao što je navedeno u uputstvu

– Ako nešto ostane, stavite u zamrzivač u činiji, pokrite sa plastikom, stavite poklopac i čuvajte u zamrzivaču

Moje mišljenje? Bolje i definitivno zdravije od običnog mlečnog sladoleda!