Sitne modne prepravke: lepljiva traka kao prva pomoć

Potrebni su vam flomaster, gumica za olovke i lepljiva traka da biste na brzinu izvršili sitne modne popravke koje ne mogu da čekaju.

1) RUPA NA ČARAPI

Problem: Na poslu primetite da imate rupu na crnim čarapama. Suviše je hladno da biste išli bez čarapa.

Rešenje: Jednostavno, mesto na nozi gde je rupa ofarbajte crnim flomasterom. Jedino što će, malo kasnije, biti nezgodno kako da partneru objasnite šta ste to radili na nogama.

 

2) RAŠIVEN PORUB
Problem: Oštre štikle rašile su porub na nogavici od pantalona, a imate veliku prezentaciju kod šefa za 15 minuta.
Rešenje: Dve reči – samolepljiva traka. Sa unutrašnje strane poruba zalepite otšiveno mesto lepljivom trakom. Izdržaće dok ne dođete kući.

 

3) ZAGLAVLJEN RAJSFERŠLUS
Problem: Žurite ka vratima od stana ne biste li krenuli na posao, kad vam se pokvari rajsferšlus na pantalonama. Nemate vremena da se preoblačite.
Rešenje: Uzmite sveću i njome protrljajte “zupce” rajsferšlusa. Ako nemate sveću, može poslužiti i sapun.

 

4) ZGUŽVANA ODEĆA
Problem: Sat vam nije zvonio jutros jer ste zaboravili da ga navijete. Nemate vremena za peglanje.
Rešenje: Pošpricajte vodu iz flaše sa sprejom po košulji, a onda uključite fen za kosu i osušite košulju. Ali, tako ne možete da ispravite kragnu od košulje? Za to iskoristite presu za kosu.

 

5) IZGUBILI STE ŠRAF OD MINĐUŠE
Problem: Izgubili ste šrafčić od minđuše, ali, nekim čudom, ne i minđušu. A ne biste da vas poslovni partneri gledaju samo sa jednom minđušom, a ne biste voleli ni da budete bez minđuša.
Rešenje: Otkinite parčence gumice za olovke i u nju ubodite iglu od minđuše.

 

6) NOVE CIPELE KOJE SE KLIZAJU
Problem: Nedavno ste kupili par savšenih cipela s visokom potpeticom, ali od samog pogleda na njih dobijate plikove na stopalima.
Rešenje: Da vam se noga ne bi okliznula u novim cipelama, upotrebite dezodorans na mestima gde vam se plikovi obično pojavljuju. Ili, vaš omiljeni alat: samolepljivu traku.

Ovaj trik koriste i sportisti.