Sirova hrana, najbolje rešenje za oslobađanje od toksina

Postoji verovanje da je sirova hrana najefikasniji prirodan način da se oslobodite gripa, angine, prehlade ili upale sinusa.

Pobornici ovakvog načina ishrane smatraju da kuvanje i bilo kakva termička obrada hrane uništavaju enzime u njoj, da sirova hrana daje znatno više energije, plus donosi i smanjenje telesne težine. Zbog toga ovu vrstu dijete primenjuju i brojne holivudske zvezde među kojima su Skarlet  Johanson i Amanda Sejfrid.

Prema ovoj teoriji, potrebno je dva dana konzumiranja isključivo sirovog voća i povrća (dakle, bez sira, mleka, hleba ili bilo čega što je termički obrađeno) da bi se telo oslobodilo nakupljenih toksina. Organizam više ne mora da troši energiju na varenje teške hrane (pobornici sirove hrane smatraju da svaka termička obrada hrane otežava varenje), pa može neometano da jača imunitet, a najkorisniji sastojci iz voća i povrća neće biti uništeni kuvanjem, već će ih vaš organizam iskoristiti.

Ukratko, pobornici ishrane sirovom hranom veruju da je čovek predodređen da konzumira baš ovakvu hranu, da će nju najlakše variti i od nje biti najzdraviji. Ne znamo da li je zaista moguće duže vreme živeti samo na takvoj hrani, ali sveže voće i povrće svakako jeste veoma zdravo.