Šest neobičnih znakova za koje ni ne pretpostavljate da su alarm, jer ste pod velikim stresom

Ne patite od nesanice, vaše srce ispravno radi, nemate glavobolje, pa ste sigurni da stres držite pod kontrolom. Ali postoje simptomi koje možda do danas niste povezivali sa stresom, a stručnjaci veruju da je stres uzrok!

SAMO ŽELITE DA SPAVATE …

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Da li nekada jednostavno osećate potrebu da spavate? Možda ste samo umorni, ali to može biti i znak da ste pod velikim stresom. Umor kao rezultat stresa nastaje kao odgovor na organizam kojem je jednostavno potreban odmor. Prema istraživanju, 32% ljudi doživljava ovaj simptom kada je pod stresom.

Prekomerni umor kao rezultat stresa može se javiti u fizičkoj formi, kao da ste pretrčali pet kilometara ili kao kognitivni umor, jednak onom koji se javlja nakon teškog sastanka sa nadređenima.

PREPLAVLJAJU VAS EMOCIJE

Kada istovremeno iskusite više emocija, poput besa, frustracije, straha i usamljenosti, vaše telo pati. Možda imate problema sa disanjem, misli su vam haotične, ne možete se usredsrediti ni na šta, muče vas brige i događaji iz prošlosti …

„Biti preplavljen emocijama znači imati snažnu emocionalnu reakciju u svakom trenutku kada osoba misli da nema kapacitet da pravilno reaguje na situaciju. Važno je naučiti kako se usredsrediti na ono što se trenutno događa, a ne na razmišljanje o tome kako u prošlosti niste dobro reagovali na stresnu situaciju.“

NE MOŽETE DA SE KREĆETE

U stresnim situacijama ponekad se osećamo paralizovano, nemoćno da se krećemo, imamo poteškoće u kontroli disanja i osećamo se kao da smo zaglavljeni u mestu. Kada smo u životnoj opasnosti, telo često reaguje „blokiranjem“ da bi se odbranilo. Ali to se može dogoditi i kada su u pitanju situacije opasne po život, ali i kada se osećamo bespomoćno.

ČINI VAM SE DA ĆETE IZGUBITI SVEST

Ako epizodu stresa prati vrtoglavica možete izgubiti svest. Doktor Švarc navodi da je ovo reakcija na stres, oblik posttraumatskog stresnog poremećaja, kao rezultat dugotrajnog stresa koji je uvek vrlo intenzivan, a telo želi da se „isključi“ da bi „preživelo“.

BOLI VAS CELO TELO

Čim se probudite, osećate bol po celom telu kao da ste pretrčali maraton dan ranije, a zapravo ste ležali čitav dan? Fizički bol takođe može biti manifestacija stresa, uključujući glavobolju, stomačne probleme i bolove u mišićima. Ako vam se ovo dogodi, razgovarajte sa profesionalcem, jer je činjenica da ste pod prevelikim stresom.

JEDETE SVE ŠTO IMATE KOD KUĆE

Svi znaju da stres može prouzrokovati prejedanje. Jelo jer smo pod stresom postalo je uobičajeni mehanizam kada se borimo sa pritiskom, ali to nikako nije zdrav način suočavanja sa stresnim situacijama. Stručnjaci ističu da ako se takvo ponašanje ne kontroliše, to može dovesti do poremećaja u ishrani i ozbiljnih zdravstvenih problema.

Dr. Viton – Magnezan Neuro možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/magnezan-neuro/

Proizvod se može kupiti u Lilly drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. 

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)