Sedam trikova za punije usne

Mnoge žene čeznu za punijim i zavodljivim usnama, a da bi to postigle, nisu vam potrebne intervencije estetske hirurgije, već se mogu upotrebiti i čarolije dekorativne kozmetike.

Mali i jednostavni trikovi učinit će da vaše usne izgledaju besprekorno u samo par poteza.

 1. Negujte usne
  Kako bi usne izgledale bujno i poželjno, moraju biti negovane. Povremeno napravite piling četkicom za zube ili prirodnim pilingom od meda i smeđeg šećera. Nakon ovog tretmana, nanesite balzam za usne. Izgledat će prirodno, sveže i punije.
 2. Koristite olovku
  Većina devojaka zna za ovaj trik, ali je bitno napraviti ga na pravilan način. Potrebna vam je olovka u boji kože ili boji ruža. Nanesite je malo iznad vašeg prirodnog ruba usana na onim mestima na kojima ih želite povećati, ali ne preterujte, jer će drugi primetiti da ne izgleda prirodno.
 3. Svetle boje
  Nakon što ste iscrtali usne, nanesite ruž, i to najbolje u svetlijim nijansama. Ako koristite tamnije nijanse, usne će delovati sitnije.
 4. Koristite sjajila
  Nakon nanesenog ruža, možete dodati i sjajilo, ili ga koristiti samo u kombinaciji s olovkom. Postoje čak i sjajila koja su posebno napravljena s namenom da usnama daju puniji izgled.
 5. Ombre
  Veliki hit ove godine je ombre efekt na usnama. Za postizanje ombre efekta trebaju vam dve nijanse ruža, jedna nešto tamnija i jedna svetla. Nanesite osnovnu boju, a zatim u sredinu nanesite svetliju nijansu.
 6. Efekt bele olovke
  Belu ili svetlu olovku nanesite odmah iznad vašeg gornjeg ruba usana, i dobro ju utapkajte tako da se ne vide oštri rubovi. Tako ćete u trenu vizuelno povećati usne.
 7. Koristite highlighter
  Nanesite tekući puder ili highlighter u kamenu na pregibe iznad gornje usne. To će vašim usnama pružiti zavodljiv i puniji izgled.