Savršena i negovana kosa kao u najskupljem frizerskom salonu u samo 5 koraka

Možete provesti sate i sate u frizerskim i kozmetičkim salonima, ali vaša kosa opet izgleda dosadno. Ako ste suočeni s ovim problemom kose i ako ste umorni od trošenja previše novca, možete isprobati spa tretman kose kod kuće.
Barrys Hair Studio Shiatsu Head Massage

 Mislite da je to teško? Ne brinite, ovi koraci su vrlo jednostavni, a takođe nećete izgubiti puno novca. Naime, većina proizvoda koji su vam potrebni za spa tretman nalaze se kod vas u kuhinji. Stvari koje trebate za spa tretma kose su: ulje za kosu po vašem izboru, regenerator (domaći ili kupovni), maska za kosu (domaća ili kupovna).
Korak 1: masirajte vlasište.

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Ovo je prvi korak za početak spa tretmana kose kod kuće. Masirajte glavu s bilo kojim negujućim uljem oko 15-20 minuta. Možete koristiti maslinovo ulje, bademovo ulje, kokosovo ulje ili sezamovo ulje. Najbolje je pomešati jednake delove svih ulja i koristiti tu smesu. Masirajte nježno vršcima prstiju. To povećava cirkulaciju krvi i pomaže u rastu kose.

Korak 2: pariti kosu.

Umočite peškir ili pamučnu tkaninu u toploj vodi i iscedite višak vode. Zamotajte ručnik ili tkaninu oko glave i pokrijte nauljenu kosu. To pomaže da ulje prodire duboko u kožu i hrani kosu. Ovaj korak treba trajati najmanje 15 do 20 minuta.

Korak 3: operite kosu.

Sada operite kosu s blagim šamponom. Koristite hladnu ili mlaku vodu da operete kosu. Topla voda uzrokuje perut, svrab i suvo vlasište, a slabi i koren kose.

Korak 4: nanesite regenerator.
original
Nakon šamponiranja, primenite regenerator na vašoj kosi. Možete koristiti domaći regenerator, ili bilo koji tržišni proizvod koji odgovara vašoj kosi. Za domaći regenerator, kuvajte lišće čaja u vodi i dodajte sok od limuna u njega. Koristite ovu smesu  kao regenerator nakon šamponiranja.

Korak 5: nanesite masku za kosu.

Ovaj poslednji korak pruža svu potrebnu hranu za vašu kosu. Možete kupiti masku za kosu na tržištu ili je napraviti kod kuće, prema vašim potrebama i dostupnim stvarima. Postoje različite domaće maske za kosu koje možete isprobati.

– Pomešajte jedno ili dva jajeta, u zavisnosti od dužine vaše kose s kokosovim uljem. I primenite smesu kao masku za kosu. Pokrijte kosu s toplim ručnikom i ostavite minimalno 20 minuta, a zatim isperite blagim šamponom.

– Zgnječite zrelu bananu, i pomešajte s maslinovim uljem, jajima, medom i  mlekom. Pomešajte i nanesite na kosu. Ostavite 20 minuta i isperite.

– Mešavina banane, meda, jogurta i maslinovog ulja takođe čini čuda za vašu kosu. Takođe možete primeniti ovu domaću masku za kosu.

Sada ste naučili kako imati spa tretman kose kod kuće. Učinite to jednom nedeljno ili u 15 dana i videćete razliku. Vi ćete vrlo brzo dobiti željene rezultate.