Saveznik Vašeg Imuniteta U Borbi Protiv Virusa I Hroničnih Upala

Ukoliko ste koristili kari u svojoj ishrani da znate da je u njegovom sastavu nekoliko začina. Jedan od njih je kurkuma, začin koji daje žutu boju kariju.

Kurkuma se u Indiji kao začin koristi hiljadama godina, ali i kao pomoćno lekovito sredstvo.

Nedavno je nauka počela da podržava ono što se odavno znalo o lekovitim svojstvima kurkume.

Jedinjenja u kurkumi se nazivaju kurkuminoidi, od kojih je najznačajniji kurkumin, glavni sastojak kurkume.

Kurkumin ima snažna protivupalna svojstva i vrlo je jak antioksidans.

Međutim, sadržaj kurkumina u kurkumi nije dovoljan da daje zdravstvene koristi i blagotvorno utiče na naše zdravlje.

Većina kliničkih ispitivanja ove biljke koristi ekstrakte kurkume koji uglavnom sadrže kurkumin, sa dozama koje obično prelaze 1 gram dnevno.

Bilo bi veoma teško dostići ove nivoe samo uz pomoć začina kurkume u vašoj ishrani.

Zbog toga, ukoliko želite da postignete pun lekoviti efekat, potrebno je da uzmete dijetetski dodatak ishrani koji sadrži značajne količine kurkumina.

Kurkumin se slabo apsorbuje u krvotok, ali ako je ekstrakt obogaćen piperinom – prirodnom supstancom koja poboljšava apsorpciju kurkumina, problem je u potpunosti rešen.

Najveću korist kurkume pronalazimo zahvaljujući njenom antiinflamatornom dejstvu koje nas štiti od infekcija i pomaže našem organizmu da poveća otpornost na razne viruse i bakterije.

Upala nam u suštini pomaže jer predstavlja borbu protiv bolesti, a takođe igra ulogu u popravljanju štete koju nanose razni upalni agensi.

Bez upalne reakcije, odnosno odgovora organizma na dejstvo štetnih materija, patogeni mikroorganizmi poput bakterija mogu lako trajno da oštete naše zdravlje.

Iako je akutna, kratkotrajna upala je korisna, ali može postati glavni problem ukoliko postane hronična što dovodi do oštećenja tkiva u telu.

Naučnici veruju da hronične upale često dovode do mnogih hroničnih bolesti. Ovo uključuje srčane bolesti, rak, metabolički sindrom, Alchajmerovu bolest i različita degenerativna stanja.

Zato, sve što može da pomogne u borbi protiv hronične upale je potencijalno važno u sprečavanju i kao pomoć u lečenju ovih bolesti.

Kurkuma ima snažno antiinflamatorno dejstvo na naše telo. Može se reći da odgovara efikasnosti nekih protivupalnih lekova bez nuspojava.

Inhibira nuklearni faktor NF-kB, molekul koji putuje do jezgara vaših ćelija i uključuje gene koji učestvuju u upali. Smatra se da NF-kB igra glavnu ulogu u mnogim hroničnim bolestima.

Ključno je to što je kurkumin bioaktivna supstanca koja deluje protivupalno na molekularnom nivou.

Takođe značajno povećava antioksidacione sposobnosti tela, a znamo da oksidativna oštećenja koja izazivaju slobodni radikali prouzrokuju mnoge bolesti.

Slobodni radikali imaju tendenciju da reaguju sa važnim organskim supstancama, poput masnih kiselina, proteina ili DNK.

Glavni razlog zašto su antioksidansi toliko korisni je taj što štite vaše telo od slobodnih radikala.

Kurkumin je moćan antioksidans koji, zahvaljujući svojoj hemijskoj strukturi, može da neutrališe slobodne radikale.

Pored toga, poboljšava aktivnost antioksidantnih enzima u našem telu.

Prema tome, kurkumin je na čelu borbe protiv slobodnih radikala. Direktno ih blokira, a zatim stimuliše antioksidativnu odbranu čime je naše telo zaštićeno, a imuni sistem jači nego ikad!

Kurkuma prirodno pomaže jačanju imunog sistema povećanjem kapaciteta imunog odgovora organizma tokom perioda stresa ili tokom sezone virusa.

San Sebastian TURMERIC Kurkumin obezbeđuje koncentrovani unos aktivnog sastojka kurkumina u organizam, za postizanje optimalnih rezultata u prevenciji i borbi protiv mnogih bolesti.

San Sebastian TURMERIC Kurkumin takođe sadrži piperin (BioPerine) aktivni sastojak crnog bibera – koji povećava apsorpciju kurkumina u organizmu.

Probajte već danas!

Brinite o svom zdravlju!

San Sebastian – Kurkuma (Turmeric) se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-kurkuma-turmeric/

San Sebastian – Kurkuma (Turmeric) proizvod se može kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)