Saveti za luksuzan i dugotrajan manikir

Ako želite da lak na vašim noktima potraje što duže ne morate da posegnete za skupim preparatima ili dugotrajnim manikirom već se pridržavajte ovih 5 jednostavnih pravila koji zaista deluju!

 

1. Pripremite nokte

Nokti, kao i koža, imaju svoju prirodnu masnoću koja ih štiti, ali upravo ta masnoća skraćuje vek laka na noktima. Ako želite da napraviti dobru pripremu koja ne isušuje nokte na komadić papirnog ubrusa nanesite malo sirćeta i njime dobro istrljajte nokte od vrha pa sve do kožice.

2. Nanesite sjajnu osnovu

Baza za lak za nokte nije skupa i dobar je izbor, ali neka ona bude sjajna, umesto mat. Sjajna površina će delovati poput lepka, te će na sebe bolje povezati vaš omiljeni lak za nokte i time ga učiniti otpornijim.

3. Metalik boje traju duže

Lakovi za nokte koji u sebi sadrže sitna zrnca poput glitera, sedefa ili šljokica mnogo su trajniji i jednostavniji za održavanje. Iako se skida dosta teže, takav lak će sigurno potrajati duže od običnog. Ako baš i niste ljubitelj svetlucavog laka izaberite što tamniju nijansu koja neće toliko istaknuti sjaj ili pak u svetlucavi lak ulijte malo običnog u boji koja vam najviše odgovara, dobro ga protresite i dobili ste originalnu i trajniju nijansu.

4. Rashladite nokte
Toplota lak čini retkim, a hladnoća ga zgušnjava, kako u bočici, tako i na noktima. Ako planirate da lakirate nokte učinite to daleko od radijatora. Ukoliko nanosite lak na hladnom mestu bolje će se fiksirati uz nokat ili bazu i samim time će potrajati duže. Isto tako, lak sat vremena pre korišćenja stavite u frižider, tako ćete ga lakše i urednije naneti.

5. Preskočite kupanje i tuširanje

Ako želite da vaš lak što dulje ostane sjajan i neoštećen, nanesite ga odmah nakon kupanja ili tuširanja. Topla voda nikako ne pogoduje sveže nalakiranim noktima jer nagla promena temperature i para menjaju strukturu laka pa on može da popuca. Pridržavajte se pravila: Nakon lakiranja nema kupanja!