Saveti kako da vam šminka izgleda sveže i uredno preko celog dana

Neki od najboljih šminkera, frizera, stilista i dermatologa dali su svoje predloge kako žena može da izgleda lepo i negovano tokom celog dana, a ne samo prvih nekoliko sati pošto se uredila. Stručnjaci izdvajaju osam saveta kako možete dobro da izgledate duže vreme.

Nanošenje senke

Često se događa da se već oko podneva na kapcima jedva vidi senka koju ste naneli ujutro. Osim toga, zna da se nakupi na kapcima, što ne izgleda lepo. Šminkerke nude rešenje za ovaj problem – senu nanosite četkicom koja umesto dlačica ima spužvicu.

Sprečite neprijatne mirise

Dermatolozi objašnjavaju da do znojenja dolazi kada žlezde reaguju na stres (fizički i psihički), a kada se znoj proizvede, dolazi do površine kože i stvaraju se neprijatni mirisi. Kako biste to sprečile, preporučuje se  nanošenje dezodoransa kojima je glavni sastojak aluminijum, jer sprečava znojenje.

Lak za kovrdžavu kosu

Žene često čine veliku grešku sa lakom za kosu, nanose ga pošto naprave frizuru. Ako vam se događa da se loknice brzo opuste, probajte kosu prvo naprskati lakom, pa je onda uvijte viklerima ili uvijačem jer će tako dobiti formu loknica.

Šampon za suvo pranje Da li vam se događa da ne stignete da operete kosu, a čeka vas važan sastanak ili imate druge obaveze? Spas je u šamponu za suvo pranje kose. Možete čak da ga držite u fioci na poslu. Tako ćete, naprimer, lako osvežiti samo šiške, a ostatak kose zavežite u rep i niko neće znati da ste imali masnu kosu.

Učvršćivači šminke

Postoji nekoliko učvršćivača koji se stavljaju pre ili posle nanošenja šminke, a postoje i vrste koje se mogu staviti bilo kada jer popravljaju nanesenu šminku. Šminker Napoleon Perdi ima svoju liniju proizvoda, među kojima su i sve vrste učvršćivača. On tvrdi da su oni spas u zadnji čas i da se šminka bolje održava tokom celog dana na licu ako ga nanesete pre šminkanja.

Parfem

Da bi parfem ostao duže na koži, a vi lepo mirisali, redovno se mažite losionima i kremama za telo jer parfem brže nestaje sa kože ako vam je koža suva. Kada nanosite parfem, neka to bude na delovima tela koji pulsiraju, jer se zbog toga stvara reakcija kao da se parfem malo rasprši u vazduhu. Parfem možete naneti trljanjem na zglobove, iza ušiju, koljena ili na unutrašnjost laktova.

Lak za nokte

Da biste dobro izgledali i još bolje se osećali, nije dovoljno samo da se našminkate. Bitan detalj u utisku koji ostavljate su i uredni nokti. Dok birate odeću, frizuru i šminku, morate sve da uskladite i da provedete neko vreme pred ogledalom. Ali sa lakom za nokte je lakše, jer ste neko vreme mirni kad ih namažete, kažu stilisti.

Stavljanje podloge

Ako nanosite podlogu, nemojte da je stavljate samo na obraze, nos i čelo već po celom licu, pa i na kapke. Stilisti i vizažisti kažu da će tako sva šminka izgledati bolje.