Recepti sa medom: maska protiv akni i bora

Med je jedna od najzdravijih namirnica koju bi bilo dobro imati u svom domaćinstvu i koja bi trebala biti deo naših svakodnevnih navika. Koliko je dobar kao saveznik i zaštitnik kada je u pitanju imunitet čoveka, tako je koristan u nezi tela.

Dosada se pokazao kao zaista koristan u nezi lica, a pogotovo u borbi s neugodnim izbočinama na licu, aknama.

Za čisto lice bez nepravilnosti ne morate posegnuti do kozmetičkog salona. Dovoljno je proveriti imate li u kući određene namirnice koje će vam u pomoći u svakodnevnoj brizi oko kože, bez obzira o kojem se delu tela radilo.

Lice je teško sakriti i zbog toga moramo biti posebno uporni i vredni kada su u pitanju brojne domaće i prirodne maske koje možete složiti sami. Maska od meda je jedna od poznatijih, a za pripremu ne treba puno mudrosti.

Med čisti lice od akni, čisti pore te pomaže da koža ostane glatka i čista. Uzmite jednu jabuku i 5 kašičica meda. Prvo oribajte i usitnite jabuku te ju pomešajte s medom. Nanesite na lice i ostavite da deluje 20 minuta. Isperite mlakom vodom.

Med i aloe vera stvaraju vezu iz snova. Oba sastojka su i više nego zdrava, a zajedno stvaraju pravu čaroliju. Uzmite 2 žlice meda i 2 žlice aloe vere, dobro promešajte te nanesite na lice. Ostavite 15 minuta i nakon toga lagano uklonite mlakom vodom. Ova maska je kao stvorena za sve one koji inače imaju problema s osetljivom kožom.

Kako bi izbegli osećaj zatezanja iskušajte delotvornu formulu meda, maslinovog ulja i jaja. Zavisno koji tip kože imati po tome ćete znati hoćete li iskorititi žumanac ili belanac. Ako imate masnu ili normalnu kožu koristite belanac, a ako imate suvu kožu onda koristite žumanac.

Uzmite 2 kašičice meda, 1 jaje, malo maslinovog ulja i malo mleka. Sve dobro izmešajte i smesu nanesite na lice i ostavite neka deluje oko 15 minuta. Isperite mlakom vodom.