Recept: Čokoladna torta za ulepšavanje tmurnih dana!

U ovim tmurnim danima, utehu možete naći u dobrom filmu, sa dobrim partnerom ili u dobroj čokoladnoj torti. Ili u najboljem slučaju u sva tri zajedno. Za prva dva ne možemo puno da vam pomognemo, a za treću možemo. Čokoladna torta sa puter kremom. Nadam se da već osećate miris.

Potrebno:

  • 14 kašika otopljenog neslanog putera
  • 35 gr. kakaa
  • 150 gr. smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 85 gr namenskog brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • ¼ kašika so
  • 60 gr. neutralna pavlaka za kuvanje

Za puter krem:

  • 4 kašike neslanog otopljenog putera
  • 125 gr. šećera u prahu
  • 50 gr. kakaa
  • Malo mleka po potrebi

Priprema:

-----------------------180-----------------------------------------------------------------------
Zagrejte rernu na 180 stepeni, premažite pleh sa malo maslaca i nanesite kakao.

 

---------------------------------------------------------------------------------------
Mešajte puter i šećer sa električnim mikserom dok se smesa ne sjedini, dodajte jaja i mešajte dok se smesa ne sjedini.

 

---------------------------------------------------------
Dodajte jaja i mešajte dok se ne sjedini.

 

----------------------------------------------------------------------------------------
U drugoj posudi dodajte brašno, kakao, maslac i so i mešajte dok se ne sjedini.

 

----------------------------------------------------------------------------
Pomešajte obe smese zajedno i po želji dodajte neutralnu pavlaku za kuvanje.
---------------------------------------------------
Podelite smesu podjednako u dva različita kalupa.

 

------------------------------------------------------------
Za pripremu krema, pomešajte sve sastojke mikserom.

 

-------------------------------------------------dsdsds
Na jednu polovinu patišpanja stavite krem pa poklopite drugom polovinom.