Ovaj prirodni lek za srce se pokazao uspešnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja.
Tvorac ovog čuvenog recepta je Opatica Hildegard fon Bingen, koja je živela pre 800 godina i umrla u svojoj 81. godini. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i pznati doktori i objavljivali u svojim pisanim delima.
Ovaj prirodan lek za srce se pkazao uspešnim kod svih srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usled stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.
Potrebno je:
– 10 svežih stabljika peršuna (bez korena)
– litar domaćeg crnog ili belog vina
– dve kašike vinskog sirćeta
– 300 gr prirodnog meda
Priprema: 10 svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima staviti u litar čistog prirodnog vina i dodati 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.
Kuva se 10 minuta na tihoj vatri (PAŽNJA, peni se !). Posle se doda 300 gr pravog pčelinjeg meda i ostavi da se lagano kuva još 4 minuta. Vruće vino za srce procediti i još toplo staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. DOBRO ZATVORITI ! Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti. Svakome se prepušta odluka da li će med kuvati ili ne.
Upotreba: napitak se koristi svakodnevno po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.