Prirodan način do jačih kostiju

Vitamin K u prirodi nalazi se u dva osnovna oblika, kao vitamin K1 ili filokinon i vitamin K2 ili meniskonon. Vitamin K1 je biljnog porekla, i najčešće se nalazi u zelenom lisnatom povrću i odgovoran je za pravilno zgrušavanje krvi.

Vitamin K2 prisutan je u malim količinama u mesnoj i fermentisanoj hrani, a proizvode ga dobre bakterije koje žive u našim crevima i neophodne su za mnoge procese u ljudskom organizmu.

Dugotrajna ili česta upotreba antibiotika može ubiti dobre bakterije u crevima koje proizvode vitamin K2 i smanjiti njegovu količinu u organizmu. Manjak vitamina K mogu prouzrokovati ljudi čija se krv sporije zgrušava i koji su skloniji modricama i krvarenjima, kao i oni koji pate od hroničnih ili učestalih gastrointestinalnih problema.

Manjak ovog vitamina može da smanji mineralizaciju kostiju i dovede do osteoporoze, ali i da poremeti protok drugih važnih procesa u telu.

Nedovoljan unos vitamina K2 može dovesti do slabljenja kostiju i povećanja rizika od preloma. Naučna istraživanja pokazala su da redovna upotreba menicina smanjuje rizik od osteoporoze u rizičnim grupama.

Kao jedan od glavnih učesnika u metabolizmu kostiju, vitamin K2 ima sposobnost aktiviranja osteokalcina, proteina koji pomaže kalcijumu u kostima. Istovremeno sprečava nakupljanje kalcijuma u ​​ostalim delovima tela.

Naučne studije su pokazale da kada se kalcijum uzima u kombinaciji s pravom količinom vitamina K2, ima pozitivan uticaj na jačanje kostiju, a istovremeno sprečava njegovo eventualno nagomilavanje u krvnim sudovima.

Na ovaj način se održava fleksibilnost krvnih sudova, sprečava se arteroskleroza i čuva zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Dr.Viton K2 Komplek je jedinstven dodatak prehrani koji sadrži vitamin K2 u kombinaciji sa organskim kalcijumom (dobijenim iz morskih algi), vitaminom D3, magnezijumom i cinkom.Odlična kombinacija za zdrave kosti i sjajno zdravlje kardiovaskularnog sistema!

Dr.Viton K2 kompleks:

  • Jača kosti i zube     
  • Smanjuje stepen gubitka kostiju i rizik od osteoporoze     
  • Smanjuje rizik od preloma     
  • Smanjuje rizik od arterioskleroze     
  • Održava zdravo srce i krvne sudove     
  • Pomaže kod varikoznih vena i puknutih kapilara     
  • Može da smanji skolonost modricama

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/k2-komplex/

DR. VITON – K2 KOMPLEX možete kupiti u DM Drogerijama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)