Poslovna Astrologija: Kako biti uspešan na radnom mestu i savršeno se uklopiti u tim?

Da bi biznis što bolje napredovao, neophodno je da svako ima pravo mesto u poslovnom lancu. Zavirite u astrologiju i saznajte šta vas zvezde savetuju, kako da otkrijete svoju idealnu poziciju.

OVAN

Voli dinamiku i izluđuje ga svaki posao koji se odvija sporo. Pravi je vođa, veoma je preduzimljiv, teži napretku, pun je ideja i rado prihvata svaku inovaciju. Ovnov veliki entuzijazam inspiriše druge, a jedini problem može biti komunikacija, jer ume da bude veoma netaktičan, nesmotren i neosetljiv.

SAVET: Ovnu treba dati poslove koje će obavljati samostalno, a uz to, mora imati saradnike koji mogu da ga prate.

BIK

Ima dara za “slatkorečivu” komunikaciju, pa mu posao koji se obavlja telefonom najviše odgovara, a pri tom ga i veoma smiruje. Idealan je za kontakt sa ljudima, pa mu pozicija PR menadžera veoma odgovara. Potrebna mu je dobra organizacija i mogućnost da polako krči svoj put i napreduje bez velikih skokova.

SAVET: Biku treba dati posao u koji će uneti emocije. Miran je i postojan, veoma blag sve dok mu neko ne stane na žulj. Ne treba mu poveriti zadatke koji zahtevaju brzinu i odlučnost.

BLIZANCI

Nikako se ne snalazi u poslu koji je monoton. Veoma je radoznao, ambiciozan i voli da uči. Uvek je u pokretu, često nemaran i rasejan. U marketingu “pliva kao riba u vodi”, jer voli kontakte sa ljudima, ima vrcav um i ume da bude veoma zabavan u društvu.

SAVET: Posao koji mu dozvoljava da se eksponira kao zabavljač najviše mu odgovara. Blizancima uvek treba oprostiti greške, jer ih ne čine namerno.

RAK

U poslu se više oslanja na činjenice nego na emocije, iako ga one vode kroz život. Sistematičan je i disciplinovan a ukoliko je motivisan, prionuće na ozbiljnije učenje i predaniji rad. Uprkos tome što drugima prepušta organizaciju, večito će imati neke primedbe i zahteve.

SAVET: Rak će rado brinuti o celom kolektivu, pa mu treba prepustiti kontrolu procesa rada – da proverava da li se sve odvija po planu i da li su svi zadovoljni.

LAV

Nebitno mu je da li je na sceni ili pored nje, on mora da se oseća uzvišeno. Nikada neće propustiti dobru priliku, ali ne izvlači pouke iz svojih grešaka. Voli udobnost i eksponiranje, dominantan je – to je vođa koji komanduje.

SAVET: Ambiciozan je, optimista i savestan. Može mu se poveriti bilo koji odgovoran posao jer će ga besprekorno obaviti.

DEVICA

Pripadnici ovog znaka su skromni, razumni i imaju izuzetne mentalne sposobnosti. Devici se može dati svaki posao koji zahteva detaljno planiranje, preciznost i direktnu komunikaciju. Sjajan je organizator, svako ko ima Devicu na ovoj poziciji u timu ima prednost u odnosu na konkurenciju.

SAVET: Sa Devicom nema brige, svaku svoju obavezu izvršava na vreme, bez pogovora, maksimalno pedantno.

VAGA

Voli pravdu i red, brzo se naljuti, ali i odljuti. Obavlja sistematski deo po deo posla. Vagi ne prija da radi sama, čak i ako je okolina dekoncentriše. Uvek je dobro raspoložena, ako je sve po njenom ukusu. Funkcioniše dobro, samo ako oko nje vlada harmonija.

SAVET: Dok god drugi brinu o osnovnim stvarima – organizaciji i finansijama, sa Vagom neće biti problema.

ŠKORPIJA

Život je za Škorpiju velika borilačka arena, snalažljiva je i sposobna, iz svake situacije izlazi kao pobednik. Tačno zna šta hoće i ume to da sprovede u delo. Kad je posao u pitanju, najbitnija joj je zarada, radiće posao koji prevazilazi njene mogućnosti samo ako je na vidiku povišica.

SAVET: Pripadnicima ovog znaka treba prepustiti borbu “prsa u prsa” sa konkurencijom, jer će iz svakog nadmetanja izvući maksimum za firmu.

STRELAC

Voli slobodu i nezavisnost, ne podnosi da mu se neko meša u posao. Veoma je direktan, ne ume da laska niti će se potruditi da nauči tu veštinu. Strelcu se može poveriti svaki posao u kojem je dozvoljena sloboda izražavanja i mišljenja – u tom slučaju nikada neće izneveriti tim.

SAVET: Pripadnike ovog znaka ne treba vezivati za radno vreme, već za rokove – u tom slučaju biće vrlo pouzdan.

JARAC

Deluje ozbiljno, strogo i promišljeno. Od reči je, pouzdan, to je osoba na koju se uvek može osloniti. Kad ulažu svoj novac, posao mora biti siguran. Oprezan je, aktivan i ekonomičan, zato je izvrsan finansijski savetnik. Mnogo radi i može dosta da istrpi.

SAVET: Ne ispoljava osećanja, niti se buni bez razloga, ali na preterivanje reaguje burno. Treba iskoristiti njegove organizatorske sposobnosti.

VODOLIJA

Rafinirana, voli umetnost, posebno muziku. Ima dobro pamćenje. Prijaju joj intelektualni poslovi. Voli moć i dostojanstvo, kao i reforme svih vrsta. Ima izuzetnu moć koncentracije, odlična je u kombinatorici. Izuzetno je istrajna u svakom poslu, uvek sve razume – ali tera po svom.

SAVET: Vodolijine ideje sjajno su osveženje za posao, ali pripadnike ovog znaka ne treba previše pritiskati, jer to na njih deluje kontraproduktivno.

RIBE

Uvek će se naći pri ruci kolegama u nevolji, bez pogovora će uraditi tuđi posao, dok će svoj zapostaviti. Prilagođava se svakoj situaciji, kreativna je i snalažljiva. Ume da uoči tuđe nedostatke i greške, ali i da ih prećuti. Dešava se da započne mnogo poslova, a da nijedan ne privede kraju.

SAVET: Ribu treba držati “čeličnom rukom u svilenim rukavicama”, jer u suprotnom postaje lenja i zapostavlja posao.