Potpuri recepti za fantastičan praznični miris

Pomisao na jesen i zimu u kuhinji veoma često rezultira sa bogatim ukusima i mirisima jakih začina, toplim pečenim voćem i sočnim prelivima. Božićni kolači u rerni će napuniti celu kuću sa neverovatnim aromama cimeta, jabuke, bundeve, đumbira i karanfilića. Ovih nekoliko recepata će vam pomoći da zadžite svečani miris u vašem domu i da vas svako jutro podseti na tople bakine kolače.
1.-тикваPotpuri od bundeve
  • 4.5l . jabukove rakije
  • 1 bundeva iseckana na komade
  • 3 štapića cimeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 kašika karanfilića
Priprema: Napunite posudu sa ¾ jabokove rakije i dodajte sve sastojke i mešajte na laganoj vatri. Dodati vodu ako je potrebno.
11Voćni koktel
  • 1l. voda
  • 2 pomorandže, oljuštene
  • 1 jabuka, isečena na pola
  • 3 štapića cimeta
  • 3 komada zvezdastog anisa
  • 1 kašika svežeg đumbira
  • 1 kašika karanfilića
  • ¼ kašika suve kore pomorandže
Priprema: Stavite sve sastojke na tihoj vatri i ostavite da se kuva.
3Potpuri od suvih jabuka
  • sušene jabuke
  • Mleveni cimet
  • Štapić cimeta
  • Kesica biljnog čaja
  • Nekoliko komada bundeve
  • Karanfilić
  • Borova grančica
  • Sok od jabuke po potrebi
Priprema: Stavite sve sastojke u lonac na tihoj vatri. Zatim ih stavite u teglu.
41Potpuri sa brusnicom i cimetom
  • 2 pomorandže
  • 3 štapića cimeta
  • 250g . brusnice
  • 3 kašike karanfilića
  • Ruzmarin
Priprema: Stavite sve sastojke u lonac na tihoj vatri. Zatim ih stavite u teglu.