Pomisao na jesen i zimu u kuhinji veoma često rezultira sa bogatim ukusima i mirisima jakih začina, toplim pečenim voćem i sočnim prelivima. Božićni kolači u rerni će napuniti celu kuću sa neverovatnim aromama cimeta, jabuke, bundeve, đumbira i karanfilića. Ovih nekoliko recepata će vam pomoći da zadžite svečani miris u vašem domu i da vas svako jutro podseti na tople bakine kolače.
- 4.5l . jabukove rakije
- 1 bundeva iseckana na komade
- 3 štapića cimeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašika karanfilića
Priprema: Napunite posudu sa ¾ jabokove rakije i dodajte sve sastojke i mešajte na laganoj vatri. Dodati vodu ako je potrebno.
- 1l. voda
- 2 pomorandže, oljuštene
- 1 jabuka, isečena na pola
- 3 štapića cimeta
- 3 komada zvezdastog anisa
- 1 kašika svežeg đumbira
- 1 kašika karanfilića
- ¼ kašika suve kore pomorandže
Priprema: Stavite sve sastojke na tihoj vatri i ostavite da se kuva.
- sušene jabuke
- Mleveni cimet
- Štapić cimeta
- Kesica biljnog čaja
- Nekoliko komada bundeve
- Karanfilić
- Borova grančica
- Sok od jabuke po potrebi
Priprema: Stavite sve sastojke u lonac na tihoj vatri. Zatim ih stavite u teglu.
- 2 pomorandže
- 3 štapića cimeta
- 250g . brusnice
- 3 kašike karanfilića
- Ruzmarin
Priprema: Stavite sve sastojke u lonac na tihoj vatri. Zatim ih stavite u teglu.