Pomoću ovih 3 vežbi odstranite masne naslage oko struka

Da li ste spremni da se uvučete u omiljene pantalone sa niskim strukom? Da li će vas “šlaufić”, koji je verovatno nastao tokom zime, sprečiti da uživate u prolećnoj odeći? Ne brinite se, uz pravilan režim ishrane, mnogo vode i naredne vežbe, rešićete se “nepoželjnih” ostataka zime.

Savijanje u stranu

ab-580x441-1399986244

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena sa rukama spuštenim pored tela (1). Spuštajte jednu ruku što niže prema kolenima dok drugu lagano podižete na struk. Vodite računa da su vam leđa celo vreme u pravilnom (zategnutom) položaju (2). Radite naizmenično jednu pa drugu stranu. Da biste postigli još bolji, a i brži rezultat, u ruke uzmite male tegove (ili flašice vode od pola litre). Uradite ukupno 50 naizmeničnih ponavljanja.

Rotacija u struku

rotacija-u-struku-580x561-1399986267

Zauzmite širi raskoračni stav u polučučnju. Ruke ispružite ispred sebe (A). Vežba se sastoji od rotacije trupom u jednu pa u drugu stranu, pri tome vodeći računa da se kukovi ne pomeraju (B). Uradite ukupno 50 naizmeničnih ponavljanja.

 

Sklopka

treca2-580x467-1399986297

Lezite na pod ili klupu sa ispruženim rukama i nogama (A). Podižući ramena od poda (ili klupe), pokušajte da rukama dodirnete nožne prste. Kada dodirnete prste, ostanite par sekundi u tom položaju pa se vratite u početni (B). Uradite 15 ponavljanja.
Nemojte zaboraviti da pre vežbanja odradite razgibavanje, a nakon ovih vežbi odradite set vežbi za istezanje i oblikovanje.