Spirulina – Podiže imunitet, čisti organizam i popravlja krvnu sliku

Spirulina je vrlo hranljiva i lekovita alga, koja u sebi sadrži više od 4000 hranljivih sastojaka kao što su vitamini, minerali, enzimi, antioksidanti, proteini, amino kiseline… Svi ovi sastojci su u organskomprirodnom, lako apsorbljivom obliku. Deluju umirujuće i imaju brojne korisne osobine na ljudski organizam.

Spirulina hrani, obnavlja i čisti organizam, daje energiju a pre svega na IMPRESIVAN NAČIN JAČA IMUNITET..

ČITAJ PAŽLjIVO!!!  Saznaj kako spirulina može da ojača tvoj IMUNITET i kako te može učiniti super otpornim na bolesti, da bi bio pun energije i zdrav kao dren!

Da li znate šta predstavlja IMUNITET ?

Da biste bili zdravi, pre svega treba da znate šta je imunitet i imunološki sistem.

IMUNOLOŠKI SISTEM je mreža ćelija, tkiva i organa koji zajedno deluju u odbrani tela od raznih spoljašnjih napada.

Zamislite da je vaš IMUNOLIOŠKI SISTEM jedna moćna, sofisticirana i vrlo pametno organizovana armija.

Ta armija je sastavljena od imuno – ćelija zvanih “ĆELIJE UBICE“ kao što su T – ćelije, B – ćelije, limfociti, mikrofagi, antitela… Sve te ćelije predstavljaju vrhunski specijalizovane vojnike koji su stvoreni isključivo za ubijanje neprijatelja i odbranu ogranizma.

Određena tkiva i organi kao što su: timus, koštana srž, slezina, krajnici predstavljaju komandne centre gde se stvaraju, treniraju i koordiniraju “ĆELIJE UBICE”.

U zavisnosti od toga kojeg neprijatelja napada (virusi, bakterije, gljivice, toksini, patogeni organizmi), imunološki sistem priprema različite “taktike” za odbranu i napad svakog pojedinačnog neprijatelja.

Imunološki sistem ima memoriju uz pomoć koje pamti neprijatelja, tako da kada neki virus i bakterija sledeći put napadne, organizam aktivira alarm “ĆELIJAMA UBICAMA” koje se tada mobilišu pa brzo i efikasno uništavaju neprijatelja.

ZAKLjUČAK:  Imunološki sistem je tvoja „privatna armija“ koja te štiti od bolesti i štetnih spoljašnjih uticaja. Jak imunitet znači da ti je odbrambeni sistem snažan i da se ne možeš razboleti. Slab imunitet znači da imamo slab odbrambeni sistem, pa te čak i najobičnija bakterija može razboleti, a kada se budeš razboleo, bolest će duže trajati.

ČINjENICA: Ukoliko imunološki sistem ne postoji možemo umreti za 3 sata, ako nas napadne i najobičnija bakterija.

Zašto slabi imunitet i koji su razlozi?

Loša ishrana

Prerađena hrana koju koristimo sadrži sve manje zdravih hranljivih materija koje mogu da poboljšaju imunitet i puna je pesticida, konzervansa, emulgatora, hormona i raznih štetnih hemikalija koje značajno oslabljuju imunitet.

Zagađeni vazduh i voda

Vazduh koji dišemo je zagađen otrovnim gasovima i teškim metalima. Voda koju pijemo je puna hlora i pročišćava se raznim hemikalijama koje utiču na imunitet.

Antibiotici i lekovi

Prekomerna upotreba antibiotika i raznih lekova smanjuje broj dobrih bakterija u organizmu i čini ga manje otpornim.

Alkohol i cigarete

Alkohol smanjuje snagu i usporava rad imuno – ćelija. Cigarete sadrže više od 5000 štetnih hemikalija i sastojaka koji drastično oslabljuju imunitet, čak i kod pasivnih pušača.

Stres

Stres jako negativno utiče na imunitet. Kada smo pod stresom naše telo prekomerno luči kortizol, hormon koji smanjuje broj imuno – ćelija.

Nedostatak fizičke aktivnosti

Prilikom vežbanja protok krvi se povećava i ubrzano se izbacuju toksini iz vašeg tela. Poboljšava se cirkulacija krvi, bolje cirkulišu imuno – ćelije, anti – tela i bela krvna zrnca koja su važna u borbi protiv infekcija.

Kako spirulina jača imunitet?

Spirulina stimuliše organizam da stvara nove imuno – ćelije i povećava njihovu aktivnost

Brojne medicinske studije ukazuju da se kod upotrebe spiruline ubrzava stvaranje novih imuno – ćelija koje se bore protiv infekcija, i drugih imuno – ćelija koje jačaju imunološki sistem i poboljšavaju zaštitu od raznih virusa, hroničnih bolesti i raka.

Japanski naučnici sa Univerziteta u Osaki izvršili su ispitivanje 200 ljudi različitog uzrasta. Ispitivanja pokazuju da se kod 80% ispitanika povećao broj određenih imuno – ćelija za više od 30% za samo 10 dana.

Povećanu aktivnost su takođe pokazali i sastavni delovi imunološkog sistema kao što su T – ćelije, matične ćelije koštane srži, žlezde slezine i timusa.

Spirulina usporava razvoj bolesti, regeneriše ćelije i tkiva

Spirulina u sebi sadrži retke polisaharide koji sprečavaju prodiranje virusa u zdrave ćelije čoveka, čime se sprečava razvoj i širenje bolesti.

Dugogodišnja studija ruskih naučnika pokazuje da pročišćeni ekstrakt spiruline usporava širenje HIV virusa, herpesa, gripa, zaušaka i malih boginja.

Spirulina isto tako efikasno regeneriše ćelije i tkiva koji su uništeni od virusa i bakterija, tako da se organizam brže oporavlja a ujedno i regeneriše.

Spirulina je moćan antioksidans

Spirulina je najbogatiji izvor betakarotena moćnog antiosidanta koji jača imunitet i bori se protiv hroničnih infekcija i virusa. Brojne naučne studije pokazuju da betakaroten poseduje antikancerogeno svojstvo i umanjuje rizik od oboljenja od raka.

Spirulina čisti i detoksikuje organizam

Spirulina je bogat izvor hlorofila koji ima jaku moć da očisti organizam od raznih štetnih materija koje unosimo putem vazduha i hrane kao teške metale, toksine i razne hemikalije, materije koje negativno utiču na imunitet.

Spirulina reguliše PH vrednost tela

Dokazano je da virusi i bakterije vole kiselu sredinu gde se brže razmnožavaju, u alkalnoj sredini jednostavno umiru. Spirulina povećava RN vrednost čime se sprečava njihov razvoj. Visoka RN vrednost tela takođe sprečava širenje raka, tumora, kandide i ešerihije koli.

Trudnoća i ishrana Spirulinom

Održavanje zdravlja tokom trudnoće je od vitalnog značaja i za majku i za fetus.

To znači da izbalasirana ishrana bogata hranljivim materijama je od suštinskog značaja za vreme trudnoće. Spirulina se smatra najpouzdanijim izvorom hranljivih materija koje su prirodne i biorazgradive.

Posebno je važno da se poveća unos gvožđa koji je neophodan za stvaranje krvnih ćelija (za snabdevanje i ishranu ploda), za optimalnu oksigenizaciju fetusa i zdrav neurološki i fizički razvoj. Spirulina je savršen izvor gvožđa tokom trudnoće koje organizam dva puta više apsorbuje od oblika gvožđa koji se nalaze u povrću i mesu.

Spirulina sadrži 60% proteina u kojima su sadržane sve esencijalne aminokiseline koje su neophodne za razvoj i rast fetusa i rast materice i placente. Trudnice imaju potrebu za proteinima veću za 25-30%.

B-vitamini, folna kiselina, vitamin B-12 kojih ima u izobilju u Spirulini su potrebni za sprečavanje urođenih mana, oni su potrebni posebno u prvih 6 meseci kada dolazi do intenzivne podele ćelija za bolje formiranje krvnih zrnaca. Kalcijum, magnezijum i vitamin K2 su potrebni za stvaranje zdravih kostiju i prevenciju hipertenzije u trudnoći.

Antioksidansi sadržani u Spirulini kao beta-karoten i vitamin E su neophodni da se spreči prevremeni porođaj i rađanje beba sa malom težinom. Zeaksantin je antioksidant dobar za zdravlje mozga i očiju. Vitamin K je potreban za normalno zgrušavanje krvi, i da spreči prekomerno krvarenje tokom porođaja. Spirulina je najbogatiji izvor Gama-linoleinske kiseline (GLA) , esencijalne masne kiseline koja je od velikog značaja za zdravlje žena.

 

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:
https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Spirulinu San Sebastian možete kupiti u apotekama: Lilly, Benu, Galen, DM drogerijama, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama. 

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)