Pobedite glavobolju uz tri jednostavne metode i bez lekova

Kada imate glavobolju, žverovatno prvo posežete za tabletama protiv bolova. Ipak, lekovima treba određeno vreme dok ne počnu da deluju.

Umesto tableta protiv bolova isprobajte neke jednostavne i prirodne načine pomoću kojih ćete glavobolju pobediti odmah.

Metoda s olovkom

Ako mislite da je vaša glavobolja uzrokovana stresom, probajte metodu držanja olovke u ustima. Kada ste pod stresom, naprežu se mišići vilice koji automatski uzrokuju napetost na području ušiju i uzrokuju glavobolju.

Stavite olovku vodoravno na usta i držite je usnama. Nemojte je gristi. Na taj način ćete podstaći opuštanje mišića vilice i oslobađanje napetosti u području ušiju.

Masaža uljem peperminta

Ako je vaša glavobolja uzrokovana upalom sinusa, pokušajte kritična područja da izmasirate eteričnim uljem peperminta. Ulje razredite s bilo kojim kuhinjskim uljem pre nego što ga nanesete na kožu. Pepermint će ublažiti glavobolju uzrokovanu sinusima, ali i podstaći njihovo čišćenje.

Akupresura

Na vašoj ruci postoji tačka kojom, ako je pritiskate, možete ublažiti glavobolju. Pronađite mesto gde se kost kažiprsta i palca spajaju. Pritisnite čvrsto i radite polagane kružne pokrete otprilike 3 minute.