Ovo sigurno uvek bacate, a da niste ni znali čemu sve može da posluži

Da li ste znali da kora pomorandže sadrži više vitamina C od njene sočne unutrašnjosti? Nije nikakva tajna da vitamin C jača imunitet i čini kožu zdravijom, a  evo kako možete da iskoristite koru pomorandže i učinite sebe lepšim.

KUPKA ZA PODMLAĐIVANJE

Svi znaju da luksuzni proizvodi za kupanje koštaju mnogo, ali ako želite da izbegnete nepotrebne troškove, dovoljno je samo da stavite  kore od pomorandže da se osuše na suncu. Kada se osuše, sameljite ih i poprskajte po vodi kojom ste napunili kadu i uživajte u osvežavajućoj kupki.

 

NEGUJUĆI BALZAM ZA KOSU

 

Samlevene kore od pomorandže mogu se koristiti i kao balsam za kosu. Pored toga, dobre su i u borbi protiv peruti, i tako vas oslobađaju dosadnog svaraba i belih tačkica po ramenima. Pomešajte malo samlevene kore i vode i ostavite da prenoći. Sledećeg dana, izmasirajte kožu glave i kosu i time ćete se rešiti peruti i dobiti dubinsku negu.

 

PILING

 

Blistav i zdrav izgled lica možete postići pilingom osušenom korom pomorandže. Sve što treba da uradite je da pomešate samplevenu koru sa malo šećera i maslinovog ulja. Nežno izmasirajte lice ovom smesom kružnim pokretima i uklonite mrtve ćelije. Isperite blagim sredstvom za lice i vodom.

 

NEŽNI IZBELJIVAČ KOŽE

Ako vam kupovni izbeljivači previše iritiraju kožu, okrenite se prirodnim rešenjima. Svetliju nijansu kože možete postići uz pomoć osušene, samlevene kore od pomorandže, a neželjenih pojava neće biti. Jednostavno je pomešajte sa malo kurkume u prahu i kašikom meda. Nanesie na lice i isperite nakon 30 minuta.

MATIRAJTE T-ZONU

Prokuvajte kore od pomorandže u vodi i dobijenu tečnost prespite u malu bočicu kada se ohladi. Možete je tuferom naneti na t-zonu i efikasno ublažiti sjaj kože. Najbolje bi bilo da ovu bočicu čuvate u frižideru kako bi tečnost bila hladna, a tako će pored sprečavanja prekomernog lučenja ulja, smanjiti proširene pore.