Ovo morate da probate: Ušećereni kikiriki sa krompirom!

Ovim hrskavim zalogajima niko ne može odoleti…

Jako se brzo priprema, a pravi je užitak za ljubitelje slatkiša. Spada u red vegetarijanske ishrane, super je rešenje ako postite, ali kad je tako ukusna žašto je ne bi pripremali i za sve ostale prilike…

OKRENI TOČAK SREĆE I OSVOJI DO 40 % POPUSTA NA SPRINGWELL-U, SAMO TREBA DA SAČEKATE 30 SEKUNDI DA BI SE OTVORIO TOČAK ZA POPUSTE.

ZA POČETAK KLIKNITE OVDE

Za pripremu ove poslastice trebate imati:

 – 300 g pečenog neslanog kikirikija

– 400 g susama

– 300 g  šećera

Priprema

1. Šećer propržite u šerpi na umerenoj vatri dok ne dobije svetlu karamel boju.

2. Dodajte uprženom šećeru kikiriki i mešajte tako da svaki kikiriki bude prekriven šećerom, a zatim dodajte i susam. Sve dobro mešamo da se susam lepo uhvati za ušećeren kikiriki i malo proprži. Pržite i mešajte oko 2 minuta.

3. Nakon toga sklonite šerpu s ringle. Dobićete komade nepravilnog oblika, a možete nakvasiti ruke i pažljivo odvajati komadiće ušećerenog kikirikija i ostaviti na pleh obložen papirom za pečenje da se hladi.

Kolač možete oblikovati po vašem izboru i servirati ga čim se ohladi. Prijatno!