Ovo i Novak Đoković preporučuje: Malo čudo koje jača imunitet

Spirulina se smatra jednim od najstarijih organizama planete Zemlje. Zbog svog specifičnog oblika upravo je i dobila ime. Mnogi drevni narodi koristili su ovu čudesnu algu za lečenje, ali i za jačanje organizma.

I Novak Đoković, svetski šampion otkrio je blagodeti spiruline.

Novak kaže: Moje telo je izloženo raznim izazovima tokom celog dana – mentalnim, fizičkim, čestoj promeni sredine. Važno je da mu pomognem da to iznese na najbolji način. Zato dan započinjem spremanjem obroka koji obiluje hranljivim sastojcima, vitaminima, mineralima, antioksidantima… Spirulina je jako važan element u mojoj ishrani. Zato bih voleo i vama da je predstavim.

Ova moćna mikroskopska alga predstavlja bogat izvor beta karotena, 60 odsto belančevina, čak 18 aminokiselina i vitamine A, B, C, E i D.

Iako deluje neverovatno, spirulina sadrži više proteina od mesa, pa je zbog ovoga idealna opcija za vegetarijance i vegane. Svakako da ne može da zameni obrok, ali može da posluži kao odlična dopuna ishrani.

Mnoga istraživanja dokazala su snažan uticaj spiruline na ljudsko zdravlje, pogotovo na jačanje imuniteta, ubrazavanje metabolizma, snižavanje holesterola i stabilizaciju šećera u krvi i krvnog pritiska.

Posebno bi trebalo izdvojiti njenu čudesnu sposobnost da za sebe vezuje teške metale, koji se potom izbacuju iz organizma.

Prema rečima nutricioniste i dijetetičara Milke Raičević, spirulina se posebno preporučuje sportistima, trudnicama, ali i osobama sa oslabljenim imunim sistemom.

– U mnogim studijama potvrđen je učinak spiruline na opšti boljitak zdravlja. Svakako je preporučljivo uzimati je i preventivno kako bi se pojačao imunitet. Bivši alkoholičari, ali i pušači bi trebalo da je uzimaju kako bi se detoksikovali od nataloženih otrova – objašnjava sagovornica.

Spirulina se zbog brojnih blagodeti naziva i „zelena krv”, a pored toga što pročišćava organizam, istovremeno povećava energiju, radnu motivaciju, poboljšava memoriju i ublažava stres, anksioznost i depresiju.

Danas je moguće nabaviti i organsku spirulinu, a može se naći u različitim oblicima: tabletama, prahu, kapsulama, pa čak i pahuljicama.

Blagodeti spiruline

  • Poboljšava imunitet
  • Odličan prirodni antioksidant
  • Poboljšava rad digestivnog trakta
  • Uspostavlja pH ravnotežu u organizmu
  • Reguliše krvni pritisak
  • Uspostavlja hormonalnu ravnotežu
  • Snižava holesterol
  • Smanjuje osećaj gladi i redukuje insulin
  • Eliminiše teške metale iz organizma
  • Predstavlja jedan od najboljih nutritivnih suplemenata iz prirode

Zbog svog neverovatnog dejstva na organizam, spirulina se preporučuje i trudnicama, dojiljama i deci, ali se doza određuje shodno uzrastu i kilaži.

Spirulinu San Sebastian možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/san-sebastian-spirulina/

Proizvod se može kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama BENU i Dr.Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)

Zanimljivo je da spirulina ima četiri puta jače antioksidativno dejstvo od borovnica, a i vodeći je izvor gamalinolenske kiseline (GLA), snažnog protivupalnog agensa u prirodi.

Izvor: zena.blic.rs