Nikada ne biste pretpostavili da je to uzrok vaših akni

Postoji uobičajena zabluda da je jetra odgovorna samo za obradu alkohola, ali ništa ne može biti dalje od istine! To je samo jedna od mnogih, mnogih stvari koje jetra radi.

Uz filtriranje toksina – bilo iz alkohola, hrane ili bilo čega drugog – vaša jetra je jedan od ključnih organa koji su uključeni u održavanje zdrave kože.

Ako sanjate o čistoj koži i zdravom sjaju na licu, za promenu počnite od jetre!

Kako zdravlje jetre utiče na zdravlje kože?

Mnoge kožne bolesti – akne, ekcem, psorijaza – mogu biti povezane sa lošom funkcijom jetre. Umorna i preopterećena jetra može dovesti do suvoće, svraba, akni i beživotnog tena.

Sve što jedete, pijete i konzumirate prerađuje se u jetri, tako da je važno da ona funkcioniše.

Verovatno znate da uznemireni stomak rezultira aknama na licu, ali nakupljanje toksina u jetri izaziva još jače erupcije na koži koje utiču na samopoštovanje.

Jetra je jedan od glavnih organa za eliminisanje toksina iz tela. Svi toksini koje jedete, pijete, apsorbujete kroz kožu ili udišete kroz pluća moraju se filtrirati kroz jetru. Na mnogo načina, koža je direktan odraz toga koliko efikasno taj proces filtriranja funkcioniše.

Ako je krvotok preopterećen toksinima – kao što su hemikalije iz hrane, zagađivači životne sredine, lekovi ili alkohol – koža će to odmah pokazati.

Zagušena jetra je manje sposobna da efikasno razgradi ove toksine, što dovodi do njihovog nagomilavanja. Kao rezultat toga, telo će pokušati da izbaci ove toksine na druge načine, na primer znojenjem. Kada se ove štetne supstance ispuštaju kroz pore, one mogu iritirati i upaliti kožu, uzrokujući pojavu akni.

Koža je direktan odraz onoga što se dešava u telu

Masti u hrani takođe utiču na akne

Još jedan faktor koji utiče na vezu između jetre i akni je masnoća. Jetra nije samo odgovorna za eliminisanje toksina, ona je takođe odgovorna za razgradnju masti.

Kada je jetra spora i neefikasna, mast lebdi u krvotoku. U tom slučaju, žlezde u koži (lojne žlezde) koje proizvode sebum (ulje) će pokušati da nadoknade višak ulja tako što će ga potrošiti.

Nažalost, korišćenje ovog materijala (koji je rastvorljiv u vodi) za proizvodnju sebuma izaziva probleme. Ove masti narušavaju ravnotežu prirodnih ulja prisutnih u koži, jer imaju tendenciju da sadrže inflamatorne toksine.

Kvalitet masti koje završavaju u krvotoku utiče na kvalitet sebuma koji koža proizvodi kroz lojne žlezde. Što je sebum deblji i toksičniji, veća je verovatnoća da će začepiti pore.

Ako vaša ishrana sadrži veliku količinu loših masti, kao što su one iz pržene hrane, osoba će doživeti jaku upalu praćenu aknama.

Kako da se brinete o svojoj jetri

Ako zdrava jetra znači zdravu kožu, ključno je pitanje kako pomoći ovim organima da besprekorno obavljaju svoju funkciju?

Veoma sveža hrana, bavljenje sportom koje ubrzava eliminaciju toksina, regulacija stresa i obavezna podršku jetri kroz mnoge prirodne biljne sastojke koji poboljšavaju njenu funkciju i pročišćavaju je.

Beli čičak je odličan multitasker koji čisti jetru, ali deluje i na samu upalu. Silimarin koji sadrži ima snažna antioksidativna svojstva koja podstiču temeljnu detoksikaciju. S druge strane, silimarin pomaže jetri da preradi masti, a zdrave masti naravno dovode do željenog sjaja kože.

Dr. Viton – Liver Detox sadrži 200 mg ekstrakta semena belog čička. 80% sastava belog čička je silimarin. Ali moć ovog biljnog tonika dizajniranog da podrži jetru se tu ne završava!

Artičoka, maslačak, holin, šisandra… sa ukupno 13 aktivnih sastojaka Dr. Viton – Liver Detox pomaže jetri da se bori sa mnogim toksinima i mastima tako da ne dospeju na vaše lice.

Možete pomoći i ako redovno pijete Dr. Viton – Liver Detox!

Naručite danas i zaustavite odvod toksina iz jetre pre nego što stignu do vašeg lica.

Dr. Viton – Liver Detox možete poručiti online:

https://springwell.rs/proizvodi/liver-detox/

Dr. Viton – Liver Detox možete kupiti u apotekama: Lilly i DM drogerije, Galen Pharm, Benu i svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na telefonski broj: 018 576 120
Svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova
(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)