Ne trudite se, ne vredi: 7 znakova da je on sam sebi najvažniji?

Evo nekoliko znakova koji pokazuju da mu je više stalo do njega samog, nego do vas!

To je jednostavna psihologija – kada je egoističan, imaće manje potrebnog samopouzdanja za unošenje pozitivnog vajba u vezu. Samim tim što nema samopuzdanja, znači da sam sa sobom nije srećan i pružaće negativnu energiju koja će terati ljude što dalje od njega.

Ako je vaš partner takav, brinuće se više za svoju krhkost nego što će pomoći vama da popunite vašu dušu. Evo nekoliko znakova koji pokazuju da mu je više stalo do njega samog, nego do vas:

Sve se radi o njemu

Kad god ste povređeni ili tužni i otvorite mu se o tome, umesto da vam pomogne i pruži vam podršku, priču će okrenuti ka sebi. Sve će upoređivati sa njegovim bolom, a vi ćete polako prestati da mu se poveravate o ličnim problemima.

Ne prihvata vaše savete

Čak i kada ih prihvati, on neće prihvatiti činjenicu da ste ipak bili u pravu – uzeće sve zasluge bez vašeg spominjanja i potpuno će vas izbaciti iz priče.

Igra krivice

Kad god postoji neka vrsta neslaganje, pokušaće da se zaštiti. Otići će i ostaviće vas sa mišljenjem da ste krivi. Znate da ste vezani za njega i teško je ostaviti nekoga sa kim se proveli mnogo vremena. Vreme daje sentimentalnu vrednost svemu.

Bez obzira koliko ste vremena proveli sa njim, nevezano za to kakva je on osoba, vi se davite pred njim. Na kraju se uvek izvinjavate zbog nečega što nije vaša krivica.

Sve drugo mu je privlačnije

Ako je zaljubljen u vas, primećivaće vas više nego bilo šta drugo što se nalazi u njegovom okruženju. Ne morate da ga vraćate iz dubokih misli s vremena na vreme. Ali, ako je mnogo više okrenut ka sebi, bilo šta što može da mu odvuče pažnju – odvućiće mu. To može biti bilo šta, ljudi, stvari.. U ekstremnim slučajevima i njegovi nokti.

Vi ste njegov izvor energije i pouzdanja

Ako misli da ste savršena devojka koja mu može pružiti određenu pažnju i držati glavu visoko, onda će vas držati uz sebe mnogo više, čak i ako nije zaljubljen u vas. Vi ste tu samo da popunite njegovu potrebu za hvaljenjem i on je vaš centar sveta.

Previše je kritičan

Ali vi ne možete biti savršeni! Ne zaboravite da je muškarac koji je opterećen sobom  previše egoističan za reči. Čak i kada promenite ceo izgled i ličnost prema njemu i njegovim željama, uvek ćete se osećati kao luda koju stalno neko kritikuje. Što je najgore, kritikuje vaš izgled otvoreno i u javnosti.

Zašto vam se neko drugi obratio?

Koliko god da vas prezire, on i dalje ne može da podnese da vas neki drugi muškarac gleda jer ste ipak njegov trofej. Vi ste savršeni i on to zna, ali vam nikada neće piznati. Ako se desi da se javite nekom bivšem u prolazu dok ste sa njim, bićete u gadnoj nevolji. Nikada vam neće dozvoliti da budete slobodni i iseći će vam krila jer ste, kao što smo već ekli, njegov trofej koji neće da deli ni sa kim.

Uvek je dobro pustiti osobu da ode, koja misli da je veza napravljena samo da biste vi popunjavali njegove želje i da bi vam “uzeo” svu emotivnu energiju. Veza je celodnevni posao u kojem su dvoje ljudi odgovorni za njenu dugovečnost. Tu se podrazumeva međusobna podrška, prihvatanje različitosti, kompromis i naravno – dosta bezuslovne ljubavi.