Naučnici tvrde: Muškarcima bitnija inteligencija nego bujno poprsje

Iako se velike grudi i duge noge smatraju odlikom ženstvenosti, naročito u zapadnoj kulturi, pri odabiru žene koja će im biti životni partner i majka njihove dece, muškarcima je bitnija inteligencija od fizičkog izgleda, rezultati su najnovijeg istraživanja.

Profesor sa Kembridža Dejvid Bajnbridž kaže da je inteligencija daleko najvažniji kvalitet za muškarce koji traže dugoročnog partnera jer pokazuje da će izabranica verovatno biti odgovoran roditelj.

Takođe, tako se pretpostavlja da će dete biti kvalitetnije hranjeno, pa će samim tim biti i zdravije. To na primer otkriva zašto se poznati glumac Džordž Kluni oženio advokatom za ljudska prava Amal Alamudin.
Bajnbridž kaže da muškarci zapravo ne mare mnogo za velike grudi sve dok su simetrične, a za noge je bitno da su ravne, a ne krive što može da ukaže na razvojne bolesti, kao što je rahitis.
“Veličina grudi nije bitna”, dodaje on i primećuje da velike grudi često mogu da budu asimetrične, a da muškarce privlači simetrija. Profesor otkriva i da velike grudi brže “ostare”, a da muškarci više vrednuju mladost.
“Muškarci takođe ne traže duge noge. Prave noge su znak genetskog zdravlja i to je ponekada mnogo atraktivnije, a istaživanja su pokazala da većina muškaraca voli normalnu dužinu nogu”, tvrdi Bajnbridž.
To sve dovodi do zaključka da je muškarcima najvažnija stvar kod žena upravo inteligencija i to je rezultat ne samo ovog, već i drugih istraživanja. Takav sklop žene šalje poruku suprotnom polu o tome da će ona biti u stanju da brine o deci.

Muškarcima su važne i simetrije lica i tela, što sugeriše na “stabilne” gene i mladolike partnere, a istraživanja pokazuju i da su uspešniji muškarci koji su četiri do pet godina stariji od svoje izabranice.
Istraživanje pokazuje da muškarci više vole popunjenije žene, raskošnih butina i tanjeg struka, pošto to ukazuje da će žena moći da obezbedi potrebe svoje bebe.
U stvari, razvoj bebe zavisi od masnih zaliha iz butina i zadnjice majke, naročito tokom dojenja, a količina tih zaliha može direktno uticati na dete, njegovu inteligenciju, pa su šanse za preživljavanjem veće, navodi se u studiji koju prenose britanski mediji.