Nataša Babulova Angeleska : Bljesak u očima klijentkinja je nabolja ocena za uspešno odrađen posao

Zvuk makaza za krojenje i šivaće mašine su simfonija koja budi naselje, restreperi glas svake dame čij krik radosti nasmeje čak i ogledalo. Dame sa najlepšim haljinama i najširim osmesima izlaze iz modnog ateljea “Babulova Angeleska”, a dama koja je skopske ulice pretvorila u crveni tepih je Nataša Babulova-Angeleska, diplomirani inženjer konfekcije.

fhfnhnhhfhhn

 

Kako je počela priča modnog ateljea “Babulova Angeleska”?

Priča je počela 1993 godine kada sam rešila da zaplivam u modne vode. Oduvek me je moda fascinirala, pa sam se zato upisala u srednju konfekcijsku školu, a nakon toga sam diplomirala na tehnološko-metalurškom fakultetu, na smeru konfekcijskog inženjeringa. I jednostavno, ta ljubav je svakog dana sve jača i jača.

Wonderland-Couture-2

Od ideje do realizacije jedne kreacije. Kako to izgleda?

Ovo je timski posao. Ideje su uvek zajedničke zato što volim da i moji klijenti učestvuju, sa zahtevima, kako bi bili srećni i zadovoljni rezultatom.

50674445_PVI_0001_A242680_SP

S kojim materijalima najčešće radite?

Materijale biram u zavisnosti od modela koji se izrađuje i u zavisnosti od konstrukcije tela klijentkinje sa ciljem da se istaknu lepe obline, a da bi se sakrili mane, ako ih uopšte ima. Radim sa ruskim štofom, satenom, pamučnim satenom, sirovom svilom, žorzetom, čipke sa pamučnim sastavom, pletenim čipkama…

savvsavassavsvasavgmmgm

Dali vaše klijentkinje od vas traže kreiranje haljina koje smo videli kod svetskih zvezda i šta se od njih najčešće traži?

Bijonsi i Dženifer Lopez su zvezde koje su svojim prirodnim oblinama i unikatnim stilom inspiracija mnogim kreacijama kod mojih kliejntkinja koje su videle kako ih nose i bile su svakako inspiracija za njih da naprave nešto slično, ali ja uvek predlažem da se da malo individualnosti, unikatnosti, a traženi model da stoji samoj klijentkinji, dok modeli tih zvezda da budu samo početna inspiracija.

Isaac-Mizrahi-the-Aisle-collage-1024x486

Šta preporučujete damama koje biraju dizajn za neku posebnu priliku?

Elegantne haljine, raskošne koktel haljine…kreacije koje se mogu nositi samo u određenim prilikama. Lepo je kad se neki događaj prolepša svečanim toaletama. Što se maturskih i svadbenih proslava tiče, koji su u najavi, modno atelje „Babulova Angeleska“ poklanja 15 % popusta na sve vrste svečanih haljina, venčanica, koktel toalete i sve što poželi jedna dama kako bi izgledala savršeno.

Flower-Dresses-Collage-1024x1024

Koje boje i dizajni haljina su najtraženiji u Makedoniji?

Prema sezoni i prilikama izabiram najrazličitije materijale i boje, jer je makedonska žena oduvek znala da se preobražava i da stekne svoju ženstvenost za priliku koju traže. Za ovu sezonu aktuelni su žuta i crvena boja.

dresses collage

Šta vas inspiriše i vodi kroz stvaranje i izradu kreacije?

Najpre crtam model, biram kombinaciju materijala i boja, nakon toga se dogovaram sa klijentkinjom dali joj se to dopada. Kad dobijem “zeleno svetlo” počinje process izrade modela, a ako postoji neko oklevanje dok radim osnovu haljine i klijentkinja dobije neku novu ideju, odmah zaustavljam radove i pravimo zadnje promene do najmanjeg detalja. Kad se sve to završi, bljesak u očima klijentkinje je najveća ocena za uspešno obavljen posao.

BA FLAER

Koliko može sama osoba za koju izrađujete modni komad da vas inspiriše?

Ah, previše!

MODNO ATELJE BABULOVA ANGLESKA VIZIT KARTA