Ko još može da odoli ovom čarobnom slatkišu…
Danas vam predstavljamo recept za nutelu koja je drugačija od originala samo po sastavu. Njen ukus će vas oduševiti, a još više saznanje da je potpuno zdrava, sirova i veganska! Pogledajte kako se pravi ovaj odličan slatkiš koji će svima zadovoljiti čulo ukusa i nakon prvog zalogaja.
Sastojci:
– 50g lešnika
– 5mm jednog štapića vanile
– 1 kašika mlevenog rogača
– 200g urmi bez koštica
Priprema:
Veče pre ili osam sati pre pravljenja nutele, potopite lešnike u vodu, pa ih procedite. U blender stavite malo vode i lešnike i izblendirajte dobro. Zatim dodajte 5mm isečenog dela vanilinog štapića, rogač i urme. Sipajte dobijenu smesu u teglu ili kutiju i to je to! Po želji možete staviti napravljenu nutelu u frižider da se malo stegne, a možete je jesti i odmah.
Odlično ide uz parče hleba, jagode, banane… Uz sve što bi inače jeli sa „pravom” nutelom.
Prijatno!