Neverovatan kolorit, neobične arome, mnogi prirodni začini i bogata iskustva se skrivaju u ukusnim veganskim pričama. Jednostavno, sa puno sastojaka koji su bogati vitaminima i malim slatkim poslasticama za kraj. Uživajte.
Salata od šargarepe i cvekle u balzamiko sosu
Vreme pripreme: 30 minuta
Sastojci za salatu :
- 600 gr. narendane šargarepe
- 600 gr. oljuštene i narendane cvekla
- Malo iseckanog peršuna
Sastojci za sos: - 7 kašika extra devičanskog maslinovog ulja
- 3 kašike balzamiko sirćeta
- 1 čen belog luka (po ukusu)
- ¼ šolje semena suncokreta ili bundeve (po ukusu)
- 1 kašika soja sosa
- So i biber
Priprema:
Šargarepu i cveklu staviti u činiju i promešati. Za pripremu sosa pomešati ulje, sirće i beli luk (ako koristite) i izmešati. Jednu supenu kašiku maslinovog ulja zagrejte na tihoj vatri i dodajte semenke samo 3-4 minuta. Na kraju kuvanja dodajte soja sos. Većina soja sosa će ispariti, ostavljajući slan ukus i tamno braon boju. Dodajte peršun, šargarepu i cveklu, potom začinite i posolite po ukusu. Promešajte, servirajte i uživajte.
Pečen krompir sa povrćem
Vreme pripreme: 40 minuta
Sastojci:
- 4 neočišćena slatka krompira
- 3 glavice crvenog luka, narendan
- 1 limun
- 12 češnja belog luka
- 4 lovorova lista
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 3 kašike limunovog soka
- 1 kašika pirea od paradajza
- 1 kašika slatke aleve paprike
- 1 kašika origana
- 1 kašika majčine dušice
- ½ kašike čilija
- ½ prstohvata kima
- So i biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 C. Isecite krompir na komade, stavite ga u prethodno provrelu i slanu vodu oko 3 minuta. Dobro ga iscedite. Izmešajte krompir sa belim lukom, limunom i lovorovim listom u velikoj činiji. Zajedno izmiksati ulje, sok od limuna, paradajz pire, crvenu papriku, origano, majčinu dušicu, čili i kim, dodajte krompir i promešajte. Dodajte so i biber. Pecite 30-40 minuta, dok krompir ne upije tečnost. Servirati toplo.
Čokoladni mus
Vreme pripreme: 10 minuta
Sastojci:
- 180 ml.voda
- 225 gr. čokolade (70% kakaa)
- Kockice leda
- Šlag za dekoraciju
Priprema:
Staviti vodu na tihoj vatri i dok se zagreva dodati čokoladu.
U posudu stavite puno kockica leda i u nju stavite činiju sa čokoladni musom (da bi se što pre ohladilo). Na kraj ukrasite šlagom i poslužite odmah.
Prijatno!