Najukusniji vegan recepti

Neverovatan kolorit, neobične arome, mnogi prirodni začini i bogata iskustva se skrivaju u ukusnim veganskim pričama. Jednostavno, sa puno sastojaka koji su bogati vitaminima i malim slatkim poslasticama za kraj. Uživajte.
Salata od šargarepe i cvekle u balzamiko sosu
Vreme pripreme: 30 minuta
Sastojci za salatu :

  • 600 gr. narendane šargarepe
  • 600 gr. oljuštene i narendane cvekla
  • Malo iseckanog peršuna
    Sastojci za sos:
  • 7 kašika extra devičanskog maslinovog ulja
  • 3 kašike balzamiko sirćeta
  • 1 čen belog luka (po ukusu)
  • ¼ šolje semena suncokreta ili bundeve (po ukusu)
  • 1 kašika soja sosa
  • So i biber

Priprema:
Šargarepu i cveklu staviti u činiju i promešati. Za pripremu sosa pomešati ulje, sirće i beli luk (ako koristite) i izmešati. Jednu supenu kašiku maslinovog ulja zagrejte na tihoj vatri i dodajte semenke samo 3-4 minuta. Na kraju kuvanja dodajte soja sos. Većina soja sosa će ispariti, ostavljajući slan ukus i tamno braon boju. Dodajte peršun, šargarepu i cveklu, potom začinite i posolite po ukusu. Promešajte, servirajte i uživajte.
Pečen krompir sa povrćem
Vreme pripreme: 40 minuta
Sastojci:

  • 4 neočišćena slatka krompira
  • 3 glavice crvenog luka, narendan
  • 1 limun
  • 12 češnja belog luka
  • 4 lovorova lista
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • 1 kašika slatke aleve paprike
  • 1 kašika origana
  • 1 kašika majčine dušice
  • ½ kašike čilija
  • ½ prstohvata kima
  • So i biber

Priprema:
Zagrejte rernu na 200 C. Isecite krompir na komade, stavite ga u prethodno provrelu i slanu vodu oko 3 minuta. Dobro ga iscedite. Izmešajte krompir sa belim lukom, limunom i lovorovim listom u velikoj činiji. Zajedno izmiksati ulje, sok od limuna, paradajz pire, crvenu papriku, origano, majčinu dušicu, čili i kim, dodajte krompir i promešajte. Dodajte so i biber. Pecite 30-40 minuta, dok krompir ne upije tečnost. Servirati toplo.

Čokoladni mus

Vreme pripreme: 10 minuta

Sastojci:

  • 180 ml.voda
  • 225 gr. čokolade (70% kakaa)
  • Kockice leda
  • Šlag za dekoraciju

Priprema:
Staviti vodu na tihoj vatri i dok se zagreva dodati čokoladu.
U posudu stavite puno kockica leda i u nju stavite činiju sa čokoladni musom (da bi se što pre ohladilo). Na kraj ukrasite šlagom i poslužite odmah.

 

Prijatno!