Sastojci:
- 500 ml mleka
- 150 g margarina
- 12 g suvog kvasca
- 120 g šećera
- kašičica soli
- kašičica kardamona u prahu
- 850 g brašna
- 1 jaje
Za nadev:
- 150 g oljuštenih badema
- 150 g šećera
- 100 g margarina
- 8 kašičica cimeta
- 4 kašike vode
- šećer za posipanje
Način pripreme:
1. Zagrejte mleko sa margarinom, šećerom, kvascem, solju i kardamonom. Dobro izmešajte.
2. Napravite šupljinu u brašnu i sipajte zagrejanu smesu. Umesite meko testo. Ostavite ga da naraste pola sata.
3. U blenderu sameljite sve sastojke za nadev.
4. Oklagijom razvucite testo u obliku pravougaonika. Polovinu pravougaonika namažite nadevom od cimeta. Preklopite i pritisnite testo. lsecite ga na trake. Svaku traku obmotajte oko ruke i vežite je u čvor. Kifle ostavite jos 20 minuta da narastu.
5. Kifle premažite jajetom i poprskajte šećrom. Pecite ih 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni.
6. Kifle servirajte tople uz kafu.