Med i orasi prirodni lek protiv impotencije, glavobolje, čira…

Ako kažemo da je dokazano da ova kombinacija oraha i meda se ne može porediti sa nekim od najmoćnijih farmaceutskih preparata, onda možemo zaključiti da se radi o izvanrednom prirodnom leku.

Ova kombinacija od meda i oraha našem organizmu osigurava sve potrebne vitamine, mineralne materije, belančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Orasi u kombinaciji sa medom predstavljaju jako dobar prirodni lek koji može da zameni mnoge danas poznate farmaceutske proizvode. Ova kombinacija od meda i oraha našem organizmu osigurava sve potrebne vitamine, mineralne materije, belančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Spisak tegoba koje možete eliminisati koristeći ovaj jedinstven prirodan eliksir:

Anemija

Visoki krvni pritisak,

Hronične glavobolje,

Čir na želucu,

Impotencija.

Prirodan lek na bazi meda i oraha – Pripremiti smesu od pola kilograma meda i pola kilograma mlevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmiešati te pripravak uzimati 3 puta dnevno po jednu kašiku. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.
ČIR NA ŽELUCU – kod problema sa čirom potrebno je pripremiti orahovo mleko sa medom. Priprema je vrlo jednostavna; 20 grama mlevenih oraha pomješa se sa vrelom vodom, dobro promućka i procedi. U mleko dodati 2 kašike meda i uzimati pola sata prije svakog jela 2-3 kašike.
Pored navedenih recepata za zdravlje meda često se prave i prirodne maske za lice za podmlađivanje:
Dve do tri kašike mlevenih oraha ili badema skuvajte u malo mleka da dobijete gustu pastu. Kada se ohladi dodajte kašiku pavlake, kašičicu meda i pola banane i sve to dobro sjedinite. Namažite masku preko pripremljene kože i držite je 30 minuta do dva sata što duže. Kod starije kože masku možete pakovati providnom folijom, a preko nje stavite aluminijumsku, jer prva održava vlagu, a druga toplotu. Ovaj postupak možete ponavljati kao seriju od 12 tretmana svaki ili svaki drugi dan, nekoliko puta godišnje.