Mali detalji za lepši dom

Jarkim bojama unesite vedrinu u životni prostor… To ne mora biti totalni “mejkover” – i sitne promene mnogo znače.

1. Pogled gore
Ako imate bele zidove, ofarbajte plafon u boju bele kafe ili lavande ili, izaberite intenzivnu žutu nijansu. Ne samo da će prostor izgledati prostranije (više), već će delovati i prijatnije i udobnije.

2. Počastite prozore
Ako imate bele ili bež zavese, zamenite ih zavesama u jarkim bojama. Ukoliko vam to deluje ekstremno (ili skupo), probajte da uz vertikalne ivice zavesa ušijete trake intenzivnih boja. Efekat će biti maksimalan ako traka bude od potpuno drugačijeg materijala u odnosu na materijal od kog je izrađena zavesa (na primer, od satena, pliša, prevrnute kože ili svile).

3. Upečatljiv utisak
Želite da vaša soba izgleda drugačije a da pri tom ne morate (baš) mnogo da uložite? Nabavite dva-tri taburea i nekoliko jastuka različitih dimenzija, koje možete razmestiti po krevetima, ali i po podu. Ako se, pri tom, odlučite za šarene istočnjačke uzorke, prostorija će dobiti potpuno novu dimenziju.
Savet plus: kupite nekoliko mirišljavih sveća.

4. Zid pun uspomena
Napravite odabir najlepših i najzanimljivijih fotografija koje ste sami fotografisali, pa ih izradite u crno-beloj tehnici, u različitim dimenzijama. Svaku fotografiju zalepite na karton u vašoj omiljenoj boji (tirkizna odlično izgleda). Možete, po želji, kombinovati nekoliko boja kartona, pripazite samo da i kartoni budu različitih dimenzija. Uramite fotografije crnim ramom pa ih okačite u hodniku ili u spavaćoj sobi.

5. Poigrajte se četkicama
Jake, vedre boje su trend ove sezone. Unesite ih u dom na kreativan (i jeftin!) način. Kupite dva kanvasa (slikarska platna) i izaberite dve jarke uljane boje. Recimo, ciklamu i karmin crvenu. Obojite platna, izlakirajte ih (možete upotrebiti lak za kosu) i okačite ih jedno pored drugog ili jedno malo niže od drugog. Ova platna upečatljivih boja sigurno će privlačiti pažnju.