Maka, Žen Šen i ulje žutog noćurka – prirodni podsticaj za rešavanje neplodnosti kod oba partnera

Maka je najpoznatija po svojim prednostima za seksualni libido. Korišćenje nekog oblika korena maka, povećava se seksualna izdržljivost i kod muškaraca i kod žena, navodeći ljude da počnu da nazivaju maku “prirodna viagra “. Seksualni libido je delimično pod kontrolom nivoa serotonina u organizmu, a deluje protiv hemijskih faktora koji inhibiraju seksualnu disfunkciju, maka može da poboljša nivo energije i prirodnog uzbuđenja za seksualnu aktivnost.

Spermatozoidi: korišćenjem make je isto tako povezano sa povećanim brojem spermatozoida kod muškaraca, što dovodi do više uspešnih pokušaja reprodukcije , jer povećan broj spermatozoida se obično ogleda po visokoj stopi impregnacije sa partnerom. Povećan broj spermatozoida često inicira seksualnost kod muškaraca, i poboljšava njihov lični način života.

Pokretljivost spematozoida – maka ima velike koristi u povećanju broja spermatozoida, isto tako ona povećava njihovu pokretljivost. Mobilnost je sloboda kretanja i odnosa aktivnosti u odnosu na potrošnju energije. Uz dodatak make u vašoj ishrani, možete povećati mobilnost sperme čime se povećava šansa za plodnost sa partnerom.

Plodnost: žene koje konzumiraju maku, studije su pokazale da je njihova sposobnost da se reprodukuju povećana. Ne samo što je maka dobra za povećanje broja spermatozoida kod muškaraca, ona je takođe dobra da je koriste oba partnera kako bi imali veće šanse za potencijalnu trudnoću.

Ulje žutog noćurka – jer stimuliše protok krvi, gama linoleinska kiselina koja se nalazi u ulju žutog noćurka može da pomogne da se izleči jedan od glavnih razloga za mušku impotenciju, cirkulaciju krvi u penis koji je oštećen.

Pomaže u poboljšanju funkcije materice, gama linolenska kiselina, isto tako, može biti od pomoći ljudima koji nisu mogli ni zamisliti da im može pomoći.

Gama linoleinska kiselina značajno pomaže ženama koje imaju neredovne cikluse i druge hormonske probleme koji su glavni uzrok neplodnosti kod mnogih žena.

Žen šen se koristi za prelazivaženje problema kod muškaraca i žena, kao i da se prevaziđe impotencija.

Muškarci koji imaju seksualne  teškoće zbog nemogućnosti da postignu erekciju može da im pomogne korejski crveni žen šen, navodi se u studijima objavljenim u časopisu Journal za urologiju (2002, 168: 2070-30).

Impotencija, koja se naziva i erektilna disfunkcija, je termin koji se koristi za opisivanje nesposobnosti za postizanje i održavanje erekcije. To je problem koji utiče na skoro polovinu muškaraca preko četrdesetih širom sveta. To je kod nekog povezano sa medicinskim stanjem koje remeti protok krvi u penis. Najnovija studija, 45 muškaraca sa erektilnom disfunkcijom su nasumično raspoređeni da primaju 900 mg Korejskog crvenog žen šena tri puta dnevno ili placebo tokom osam nedelja. Posle dve nedelje pauze svaka osoba dobije drugi tretman za još osam nedelja. Sposobnost muškarca da postigne i održi erekciju bio je znatno veći onima koji su primali žen šen nego onima koji su primali placebo. Oko 60% ispitanika je poboljšalo erekciju koristeći žen šen. Takođe im je i poboljšana seksualna želja dok su koristili žen šen. Nivoi testosterona se nisu menjali tokom tretmana, što je dovelo istraživače do zaključka da je došlo do poboljšanja zbog žen šena, a ne zbog hormonalnih efekata. Umesto toga oni sugerišu da žen šen može da deluje na nervni sistem, koji svakako utiče na seksualnu funkciju. U jednom testiranju Žen Šen poboljšava libido i seksualnu funkciju kod žena zbog sveopšte dobrobiti koje daje žen šen ženskom telu.

Kada se ova tri proizvoda koriste zajedno imaju izuzetno blagotvorni učinak  na oba partnera kako bi se izborili protiv neplodnosti. Oni nisu zamena za lečenje u slučaju steriliteta ili klasične medicine. Ovaj suplement pored intimnog zdravlja pozitivno utiče na ceo organizam.