Maka za tretman u menopauzi

Mnogo toga je nedavno napisano o prednostima upotrebe korena make. U ovom članku ćemo govoriti o literaturi koja je fokusirana na osnovne prednosti za muškarce. Koren make može biti veoma koristan i za žene. Posebno je koristan za žene u menopauzi. Maka je bezbedna, po organskom sastavu različita za medicinske terapije koje mogu imati ozbiljne neželjene efekte.

Zašto je maka dobra u menopauzi?

Mnoge žene sa problemima u menopauzi koriste tablete make za lečenje u menopauzi, kao rezultat smanjuje disbalans hormona koji se dešava tokom menopauze. Maka balansira endokrini sistem i pomaže da se održi dobro emocionalno stanje i savršena emocionalna ravnoteža.

Simptomi menopauze

Pre nego što počnete da koristite maku za lečenje u menopauzi, dobro je da znate simptome menopauze.

 

Postoje tri faze menopauze:

– Pre – menopauza

– Menopauza

– Post – menopauza

 

Raspon simptoma varira od osobe i menopauzne faze sa kojom se suočavaju.

Simptomi menopauze počinje već u pred-menopauzi. Pred menopauza je prelazna faza kada telo počinje da se menja. To može početi već u tridesetima. Obično počinje sredinom četrdesetih godina. Periodi kod žena zaista počinju da se menjaju kada se pojave nepravilni i raznovrsni simptomi u menopauzi. Ovi simptomi su potištenost, bol u grudima, suva vagina pa čak i problemi sa spavanjem. PMS može da se pretvori još u jedan problem više u ovoj fazi života.

Menopauza zvanično počinje kada žena ima 12 meseci uzastopno bez perioda. U ovoj fazi su znaci izraženiji. Žene mogu u ovoj fazi isto tako da bude manje radoznale zajedno sa depresijom. Pojačano znojenje će postati češće, a devojke će imati znojenje tokom noći.

Post menopauza

Faza post menopauza se odlikuje sa ubrzanim starenjem tela i atrofija genitalija. Međutim žene mogu da dožive vaginalno krvarenje tokom kontinuirane hormonalne neravnoteže. Mnoge žene su iscrpljene od suve vagine i od svraba u vagini. Žene u menopauzi mogu imati problem sa infekcijom bešike i ono što se zove stres inkontinencija. Ovi simptomi obično traju samo dva do tri meseca. Međutim u ovom trenutku života doživljavaju osteoporozu. To je doživotni nedostatak i lečenje treba započeti u ranoj fazi.

Koren make za probleme tokom menopauze

Korišćenjem korena make za lečenje simptoma tokom menopauze dobija sve veću pažnju. Razlog je vrlo jednostavan. To je terapija koja stvarno deluje. Devojke iz Perua koriste koren make da bi rešile dugogodišnji problem koji imaju tokom menopauze.

U leku sa makom za menopauzu, koren make ne zamenjuje hormone. Koristi se za održavanje ravnoteže hormona. Istraživanja su pokazala da deluje na hipotalamus – hipofizu.

Simptomi i prednosti make tokom menopauze

Simptomi i prednosti make u menopauzi, izazivaju žlezde koje proizvode dodatne pojedinačne prirodne hormone. Ona može smanjiti simptome pojačanog znojenja, noćnog znojenja, vaginalne suvoće i probleme sa spavanjem.

Dobro se rezultati, isto tako, dobijaju kod raznih problema uzrokovanih tokom menopauze. Koren maka stvara dodatnu energiju iz prirodnih izvora, kao rezultat njenog uticaja na endokrini sistem. Ovo može dovesti do boljeg emotivnog stanja. Nemojte zaboraviti, isto tako, efekat make kao afrodizijak. Ovo će vam pomoći sa problemom niskog libida izazvanim tokom menopauze.

Zašto ne pokušati sa makom tokom menopauze?

Savremeni lekovi su divna stvar. Pitanje je što zdravstveni radnici obično troše puno vašeg novca kako bi opravdali njegovo dejstvo. Neke od njihovih terapija funcionišu ali imaju neželjene efekte. Različiti tretmani su strašni, a neki su i opasni. Pre nego što se odlučite za ovu vrstu leka, zašto ne probate čistu, prirodnu metodu koja pomaže dugi niz godina.

Maka je prijatelj broj 1 svake žene, bez obzira u kom dobu života se nalazi.