Magnezijum može da spreči Alzheimerovu bolest i leči depresiju i anksioznost

Ako imamo u vidu modernog načina života i sve što on nosi, ne čudi što sve češća pojava unosa nedovoljnih količina magnezijuma u oraganizam, dovodi do pojave Alchajmerove bolesti.

Taloženje toksina dovodi do opadanja kognitivnih sposobnosti, što je simptomatično za patogenezu Alzheimerove bolesti.

Dokazano je da održavanje neophodnog nivoa magnezijuma u ​​mozgu sprečava dalje smanjivanje kognitivnih funkcija.

Jedno istraživanje je otkrilo da dodatni unos magnezijuma tokom 17 meseci smanjuje nakupljanje amiloidnog taloga u hipokampusu za 35,8%, a u prefrontalnom korteksu za 36%. Neki istraživači čak smatraju da se razvoj bolesti može odložiti dopunskim unosom magnezijuma.

Terapija magnezijumom leči depresiju

Magenezijum je poznat i kao antistresni mineral, jer povišeni nivoi magnezijuma u ​​ćelijama podstiču proizvodnju serotonina, koji poboljšava raspoloženje. Kliničke studije su otkrile da je 125-300 mg komplementarnog magnezijuma efikasno u lečenju simptoma depresije nakon samo nedelju dana upotrebe.

Terapija magnezijumom protiv anksioznosti

Da li ste bili u situaciji kada ste bili visoko reaktivni na situacije ili ljude zbog beznačajnih ili ikakvih očiglednih razloga?

Možda vam telo signalizira da ćelije imaju manjak magnezijuma.

Zapamtite, naše ćelije koriste magnezijum kao neku vrstu goriva za biološke procese. Što je fizički i mentalni napor u našim životima, to je veća i brzina kojom naša tela troše izvore magnezijuma.

Terapija magnezijumom leči simptome anksioznosti opuštanjem živaca, pomažući varenje, oslobađajući mišićnu napetost i uspostavljajući zdrave nervne reakcije.

Nezdravi nervni impulsi u hipokampusu mogu uzrokovati faktore koji doprinose strahu i anksioznosti.

Terapija magnezijumom ne samo da povećava sposobnost nerava u mozgu da pravilno funkcionišu, nego i povećava selektivnost upaljenih nerava, smanjujući rizik od uznemirenosti i razdražljivosti.

Dr. Viton – Magnezan B6 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/magnezan-b6

Dr. Viton – Magnezan B6 Proizvod se može kupiti samo online.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)