MAGNEZIJUM – SAVEZNIK PROTIV SVAKODNEVNOG STRESA

Svakodnevno smo svedoci štetnih efekata stresa na naše zdravlje. Svedoci smo koliko nam narušava ravnotežu u organizmu, opterećuje nas i utiče na naše psiho-fizičke sposobnosti i u najgorem slučaju vlada nama. Usporava nas u napretku, ubrzava proces starenja i ograničava nas na postizanje cilja: biti zdrav!

Zbog dokazanog štetnog uticaja na zdravlje, stres zahteva da mu se svakodnevno odupiremo. Stres nije samo uzrok lošeg raspoloženja, već donosi i ozbiljne zdravstvene poteškoće koje je Svetska zdravstvena organizacija proglasila globalnom epidemijom pre 20 godina. Razlog tome je činjenica da su glavni uzroci stresa umor i iscrpljenost, a magnezijum doprinosi njihovom smanjenju.

Podaci pokazuju da čak 80% građana povremeno ili redovno koristi tablete za smirenje i krajnje je vreme da se svakodnevno borimo sa stresom.

U toj borbi jedan od najvernijih saveznika je magnezijum, poznat i kao „antistresni mineral“, zbog svoje uloge u regulaciji hormona stresa.

Iako se neki spoljni uticaji ne mogu eliminisati, bistre misli će ulepšati tmurno jutro. Okrenite se pozitivnim stvarima u životu i pozitivne promene će početi da vam se dešavaju.

KAKVA JE ULOGA MAGNEZIJUMA U STRESU?

Nedostatak magnezijuma u ​​telu često je rezultat mentalnog ili emocionalnog stresa. Magnezijum je važan za ravnotežu nerava i mišića i pomaže kod umora, anksioznosti i stresa.

ZAŠTO JE OVAJ MINERAL VAŽAN?

Hronični stres iscrpljuje telo, smanjuje rezerve ovog minerala. Njegova dovoljna količina u telu umiruje nervni sistem, omogućava protok nervnih impulsa i na taj način opušta mišiće.

Nedostatak magnezijuma sprečava telo da se nosi sa stresom, izlažući ga raznim uslovima u kojima nije u stanju da se bori.

Sa magnezijumom srce kuca u pravom ritmu, mišići bolje funkcionišu i manje je grčeva, ublažavamo glavobolju, sprečavamo prehladu i smanjujemo štetnost pušenja.

SIMPTOMI NEDOSTATKA MAGNEZIJA

RANI SIMPTOMI:

• Gubitak apetita

• Mučnina

• Vrtoglavica

• Povraćanje

• Osećaj slabosti

• Grčevi u mišićima

• Aritmija

Dr. Viton – Magnezan B6 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/magnezan-b6

Dr. Viton – Magnezan B6 se može nabaviti u apotekama: BENU, Dr. Max, kao i u svim bolje snabdevenim apotekama.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)