Magnezijum i B6 – ukoliko su vam nervi pri kraju

I magnezijum i vitamin B6 su važni hranljivi sastojci za pravilno funkcionisanje tela. Svaki hranljivi sastojak igra ulogu u različitim procesima u telu. Njihove hemijske razlike određuju kolika je njihova iskorišćenost u organizmu.

Prema podacima Instituta za medicinu, hranu i hranljive materije, i 25 odsto odraslih amerikanaca mogu biti deficitarni vitaminom B6, sa mogućim uticajem na ukupnu kondiciju.

Karakteristike

Magnezijum i vitamin B6 se najviše razlikuju u elementarnim nivoima, magnezijum kako minerala, nego kao vitamin. Hemijski, vitamini su organska jedinjenja, što znači da sadrže ugljenik. Minerali, sa druge strane su neorganske, čiste supstance.

Ova razlika u strukturi znači da ove dve hranljive materije reaguju drugačije u hemijskim reakcijama, pa otuda i različite fiziološke uloge.

Prednosti magnezijuma

Više od polovine zdravstvenih prednosti magnezijuma za vaše telo se nalazi u vašem koštanom sistemu, objašnjava Institut ”Linus Pauling”. Ovaj hranljivi sastojak učestvuje u više od 300 metaboličkih procesa, što je od suštinskog značenja za metabolizam ugljenih hidrata i masti. Takođe, isto tako može imati veliku ulogu u otpornosti na insulin.

Studija koja su objavljena 2010 godine u “Briga o dijabetesu” je pronađen direktan dokaz o povezanosti između smanjenog unosa magnezijuma i dijabetesa kod mladih ljudi.

Prednosti vitamina B6

Kao i magnezijum, i vitamin B6, je isto tako, od bitnog značaja za metabolizam, fokusiran prvenstveno na proteine. Univerzitetski Medicinski centar u Mirilendu objašnjava da postoji bliska veza između unosa proteina i potrebe za vitaminom B6.

Ako se vasa ishrana sastoji od više proteina, onda će vam biti potrebno više vitamina B6. Vitamin B6, takođe podržava funkciju vašeg imunog sistema stvaranjem antitela. Antitela su prva odbrana protiv bolesti, koja uzrokuje bakterije idruge mikroorganizme.

Veza između vitamin B6 i magnezijuma

Suplementi vitamin B6 i magnezijuma su pokazala neka obećavajuća poboljšanja u narušenom ponašanju kod dece sa autizmom. Studija iz 2006 godine ”Istraživanje magnezijuma” su otkrila da zajedno ovi dodaci poboljšavaju socijalnu interakciju i komunikaciju kod dece sa autizmom.

Studija, su takođe pokazala da ko je prestao sa dodacima, problemi u ponašanju su se vratila. Autizam je neurološki poremećaj koji utiče na komunikaciju i socijalne interakcijske veštine.

Uputstvo za upotrebu

Kao i kod bilo kog drugog dodatka ishrani, postoje određene smernice za korišćenje magnezijuma i vitamin B6 u odnosu na dozu i mogućim reakcijama na lekove. Preporučena količina dodatka ishrani magnezijuma je 420 mg dnevno za muškarce i 320 mg za žene, savetuje Institut ”Linus Pauling”.

Vitamin B6 muškarci i žene treba da uzimaju 1,3 mg dnevno. Magnezijum može uticati na određene antibiotike, kao što je tetraciklin. Ni u kom slučaju ih ne treba uzimati u isto vreme. Nekoliko lekova mogu da utiču na metabolizam na vitamin B6, uključujući i oralna kontraceptivna sredstva i furosemide, te vas obavezuje da ga uzmete kao dodatak.

Dr. Viton – Magnezan B6 se može naručiti putem interneta:

https://springwell.rs/proizvodi/magnezan-b6

Dr. Viton – Magnezan B6 Proizvod se može kupiti samo online.

Ili na broj telefona: 018 576 120

Svakog radng dana od 8 do 16 časova

(Dostava na kućnu adresu brzom poštom)